Kom i MÅL med dina MÅL 2020

Mål. Det är ju ett mycket spännande ämne! Alla klyschor om att; ”Det är målet som gör resan värd”/”Det är resan som är målet” eller ”Det är målet som räknas” (Stockholm Marathons slogan). Snart nytt år. Och då JÄVLAR ska det spikas nya mål! På NYÅRSAFTON kl. 00.00-00.01  den 1/1-2020 utges de mest heliga och (ouppnåeliga?) mål och löften. Och utan mål kan man ju heller aldrig uppnå några. Eller..?

Ett av mina största bekymmer, är att jag är en ”spontanare”. Det är (och har varit de senaste åren) ett litet dilemma för mig och även för Calle min tränare. Gärna i ”ruset” efter ett nyligen sprunget lopp eller genomförd tävling så passar jag på att anmäla mig till ytterligare ett (eller i flera fall en hel SERIE av andra). Jag glömmer bort det och inser sedan när startbevisen landar i min mailbox någon vecka innan start att; ”Ja, just FAN…”. Jag är redan nu anmäld till en MÄNGD lopp nästa år som jag inte har en minnesbild av att jag anmält mig till…och inte heller när de går av stapeln.

Det är kanske för övrigt också en av anledningarna till att Calle (förmodligen) givit upp hoppet om att få mig att klara mina chins (även om det var JÄVLIGT nära förra året) som vi tragglat i fyra år. Jag är liksom så full av ”överraskningar” till och med för mig själv att den enda träning som tycks funka på ”en kund som mig” är ”allsidig”. Toktanten kan hitta på precis vad somhelst. Ska hon vara STARK, TUNG, LÄTT, UTHÅLLIG eller SNABB!? Pendeln svänger fort! Vem vet, helt plötsligt så får jag för mig att anmäla mig till Luciapokalen nästa år!? (Som jag ju i några svaga ögonblick uttalat löften om under senaste året…).

Nåja. Alltså. Mål. Mitt största bekymmer just nu är kanske att jag ju liksom har så oerhört måååånga mål för 2020 och 2021 att jag liksom inte riktigt vet var jag ska börja. Det enda jag dock med säkerhet vet är att jag behöver hålla mig skadefri för att klara dem alla! Och det är bara att köra!

Köper man en trisslott är chansen 100% större att vinna!

Det funkar liksom inte att sitta i ”TV-soffan” och säga att att man klarar alla frågor i ”Vem vill bli miljonär”. Man måste våga chansa- och också ha turen att ta sig till studion för att själv uppleva hur det känns och kanske också vara beredd på RISKEN att inte lyckas…

En ”normal människa” hade ju kanske t.ex. inte anmält sig till en tiondel av alla lopp som jag sprungit under 2019 (särskilt med tanke på min vadskada hösten 2018). MEN – jag tror att det varit det som var den riktiga ”deal breakern” för mig! ALLTID nya saker att se fram emot! Väntade som oväntade! Lite som mitt inlägg Gillra fällor. ”Friskt vågat – hälften vunnet” och allt det där… ”Dé é bar’ å gjört’!”(som släkten i norr skulle säga).

Men jag måste nog, om inte annat för att vara lite schysst mot Calle, sätta mig och rota igenom mailen snart för att pricka in i kalendern när alla mina ”mål” är planerade 2020.
Om vi åtminstone kan ha koll på de som jag just nu ”vet” så blir det enklare att hantera de ”nya äventyren” som tillkommer. Förutom Premiärmilen, Stockholm Marathon och allt annat jag ”glömt” att jag anmält mig till!

 

Sa jag att jag igår anmälde mig till en OCR-grupp!? Kan vara typ en sån bra sak som Calle (@kallewibom @friskify) bör veta.

OCH att jag idag fick för mig att anmäla mig till ett 10K-lopp på nyårsafton ”for fun”.

Men, jag tror att jag skiter i målen även nästa år – jag bara kör! Det verkar vara en framgångsfaktor. Man lever bara EN gång! Gör det som känns rätt – och som får dig att känna glädje och lycka! Men se till att aldrig göra samma misstag två gånger. OCH för tusan – ta ALLTID ut glädjen i förskott, det värsta som kan hända är att du varit ”glad i onödan”.  Så oavsett om det handlar om att gå ner i vikt, sluta röka, börja träna eller våga tro på kärlek – bara GÖR DET! Testa! Försök! Funkar det inte så kommer du garanterat att lära dig nåt på vägen – och om du lyckas så kommer du vilja (garanterat) sätta upp ett nytt mål att övervinna!

Det tog mig sååååå (och för) många år av mitt liv att inse (och VÅGA) det – och det är det bästa jag gjort! Det som tagit mig vidare – starkare och modigare än någonsin!

Morgonens ”raksträcka” för intervallträningen!

Jag ger därmed en rekommendation om att läsa mitt inlägg från augusti… ”Gott nytt (preppat) år!” och att fundera lite över hur just DU ska lägga upp ditt nästa år. Vad är egentligen målet med målet..? Kanske ska du inte sätta upp några mål alls utan bara staka ut en väg..?

Och ibland är målet närmare än du först vågar tro… På bara ett par timmar lyckades jag med målet jag inte ens visste att jag hade i år (JA – JAG TAR UT SEGERN i FÖRSKOTT!!!). Yeeeeah!

”Frustrationen” imorse…
…när allt som behövdes var en synkning av klockan… Så enkelt kan det vara ibland! Så nära är du kanske ditt mål!? Närmre än du tror! Eller du kanske redan är där!?

 

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.