Vintertraillöpning

Nu har det ju faktiskt äntligen kommit lite snö! Med betoning på just lite. Åtminstone här i Stockholm. Och det är ju lätt att bli ivrig att snöra på sig skridskorna, valla skidorna eller polera stjärtlappen och bege sig ut för vinteraktiviteter. Men, det man också kan göra – det är att springa. Och förbereda sig för årets Stockholm Trail 2021!

Förra året skulle jag ju sprungit Stockholm Trail 21K för fjärde gången. Men tji fick jag och alla andra eftersom det kom en liten pandemi och satte ”käppar i hjulet”.
Men, som i mitt senaste inlägg – skam den som ger sig!

Lätt val! ”Skogsstigen” – här kommer jag!

Och det som är så fantastiskt med just löpning i allmänhet men traillöpning i synnerhet är ju att det går att utöva året om – oavsett väder och underlag. Sålänge man är lite förberedd.

Det som blir lite extra spännande när man springer i skogen såhär i vintertid, är ju att man faktiskt får en ytterligare dimension att ta hänsyn till – du ser inte underlaget. Där du kanske under andra tider på året åtminstone har en liten chans att parera för hala stenpartier, rötter och grenar är de nu i många fall täckta med snö.

Vad döljer sig egentligen härunder?

Jag är innerligt glad över att jag för ett antal år sedan faktiskt investerade i ett par riktiga löparskor med ”spikar” (Icebugs, i mitt fall). Är det riktigt halt är de ypperliga att springa med även andra tider på året – men en dag som denna är de ovärderliga. Springer man på asfalt kan det räcka med att dra på ett par lösa ”broddar” på sina vanliga löparskor, men ska man springa i skogen så upplever iallafall jag att det blir betydligt säkrare och stabilare om man har ett par skor som klarar alla hinder man ställs inför.

Precis som när man springer i skogen på sommaren så får man vara beredd på att klättra ibland.

Eller som här. Vad gör man?

Hoppa? Eller chansa på att ”gå runt”…

 

…för att inse att man kommer till ett ställe att vada. 🙂

Det blir vilken väg man än väljer ett riktigt äventyr – och en fantastisk natur- och löpupplevelse!

På måndag 11/1 öppnar anmälan till årets upplaga av Stockholm Trail! I år utökas valmöjligheterna att springa 21K, 10K (10,4 km), 5K (5,2 km) med en sprintvariant (1,5 km)!

OCH, som en extra bonus – om du anmäler dig nu under januari får du 20% rabatt på startavgiften! Använd koden: EARLYBIRD (gäller alla klasser förutom Minitrail där hela anmälningsavgiften går till välgörenhet)

Jag är så spänd av förväntan och ser så mycket fram emot mitt ”belönings- och njutningslopp” i form av Stockholm Trail 21K 2021! Visst ses vi i spåret den 21 augusti? Passa på att anmäla dig redan nu och spring med mig!

 

Psst…vill du har mer inspiration om traillöpning, läs gärna mina tidigare inlägg på temat:

PROVLÖPNING #1: STOCKHOLM TRAIL

DÄRFÖR SKA DU BYTA ASFALT MOT SKOG!

RACE REPORT: STOCKHOLM TRAIL 21K

100% NJUTNING – STOCKHOLM TRAIL!

TRÄNING MED EXTRA ALLT – TRAILLÖPNING!

TRAILLÖPNING – STYRKA, FLÅS OCH NATURUPPLEVELSE!

LADDA FÖR TRAIL!

REDO FÖR TRAIL!

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.