Mitt livs kärlek!

Tänk vad livet tar en med på äventyr! En del lika oväntade som väntade, en del lättare och andra tuffare! Det senaste året har sannerligen erbjudit, åtminstone mig, det mesta. Men en sak har varit bestående genom allt – mitt livs stora kärlek!

Tyngre. Både mentalt och fysiskt. Men en sak jag lovade migsjälv förra året, när alla lopp blev inställda när allt kändes hopplöst i allmänhet och meningslöst i synnerhet, det var att vad som än hände så skulle jag INTE sluta springa.
Ibland har det varken blivit särskilt ofta, långt eller gått särskilt fort. Men, för mig att komma ut och vara ”ett med naturen” och kanske även för att vara ”ett med mig själv” har varit ett måste.

Tidigt i våras fick jag dessutom sällskap! Av en fantastisk kompis som gjorde mig sällskap på precis ALLA rundor jag fick lust till. Och även de jag vissa dagar INTE hade lust till, men som var så välgörande när de väl var gjorda. Över stock och sten. Ju knöligare och ju mer äventyrligt desto bättre! I ur och skur!

Med detta energiknippe får man vara beredd på att ta lite omvägar…

Nu stundar snart välbehövlig semester för många, du kanske redan påbörjat din? Och jag vill verkligen, verkligen tipsa dig om att verkligen vara helt KRAVLÖS. Det gäller allt i livet, men även löpningen!

Kanske har du aldrig sprungit tidigare, men bestämt dig för att det är ”nu på semestern det skall ske”! Eller så är du ”van löpare”…kanske en som nöter asfalt eller kanske håller till på cykelbanor, trängs med barnvagnar på trottoarer eller springer inne på löpband för att ”få till dina kilometrar”.  

Oavsett var du väljer att springa – så är ju (åtminstone om du frågar mig) löpning en fantastisk återhämtning för kropp och knopp. MEN, om du får välja… Var springer du helst?

Här..?

Eller…

…här!?

Trail; a track made by passage especially through a wilderness

Det är något alldeles speciellt med att springa i naturen! Det kräver fullständig närvaro i nuet – ”Mindful running”! Hala partier, vatten, stenar, kvistar, grenar… Och även om du springer samma sträcka/passage regelbundet så ändrar den helt karaktär inte enbart med årstiderna utan även med vädret. Snacka om att vara ”ett med naturen”!

Springer man dessutom i naturen – med en hund – ja, då MÅSTE man definitivt ha full fokus på just ”här och nu”. Det går inte att samtidigt ha tankarna på ”det där jobbmailet…”.

OK? Här försvinner visst stigen UPPÅT. Bara att klättra…

(Jag kommer återkomma med ett inlägg om vad som kan vara bra att tänka på när du ska springa med din hund. Do’s and dont’s från en som nu prövat mig igenom det mesta). 

Jag har spenderat försommaren åt att springa så mycket jag bara kan ute i naturen! Utan klocka på armen och utan krav på ”prestation”. Bara ”närvaro i nuet”. TOTAL återhämtning! Och det är ljuvligt!

Jag är laddad som tusan för Stockholm Trail 2021 ! Och, precis som vanligt, så är det mitt ”belöningslopp”! I år är det dock inte mitt sedvanliga belöningslopp efter Stockholm Marathon – utan i år blir det ett belöningslopp för HELA 2020 med allt var det inneburit!

Som uppladdning njuter jag till fullo av alla turer jag kommer ut på! Visst är det vackert!?

OCH – det nästan bästa av allt med att springa ute – det är ju att man i den mån det finns en ”pöl” att dyka ner i längs med rundan – så kan man göra det utan att skämmas!

Det är 1,5 månad kvar nu till Stockholm Trail 2021! Det är perfekt för dig som aldrig sprungit trail tidigare att sätta som mål att springa 5 KM-banan eller kanske nyheten ”Sprint”! För dig som är en lite mer van löpare så är det kanske en mer spännande utmaning att satsa på 10KM – eller – varför inte vara lika dåraktig som jag och springa 21KM!?
Som sagt – att springa i naturen, det är inte enbart träning. Det är SANN KÄRLEK! Mitt livs stora kärlek!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.