Rör du (inte) så dör du!

”Att röra – eller att inte röra, det är frågan”. Alltså det här med att ”vila sig i form” har ju den senaste veckan varit minst sagt tvetydigt för mig. Stanna inne, ta inte i grejer, andas helst inåt. Men rör dig så mycket det bara går (så länge det inte gör ont). Coronaskräck i samhället och ryggskott. Kan det blir mer surrealistiskt? Och tvetydigt.

Jahapp. Söndag idag. Har inte suttit ner på 5 dagar. Märkligt egentligen. Har nog aldrig fått så mycket gjort, trots att jag ju varit orörligare än någonsin i hela mitt liv (ja, livet efter 30 alltså, mitt ”aktiva liv”). Höggravid och nyförlöst inräknat. Tre dagar på intensiven vid ketoacidos även det inräknat.

Hursomhelst. Jag är ju som du vet rätt ivrig av mig. Och envis. En av mina absoluta styrkor skulle jag säga, men beror givetvis på vem man frågar. ”Du ska ta ALLT smärtstillande du bara kan. Och hålla värmen. Göra ALLT som gör att du kan hålla dig så smärtfri som möjligt och därmed kunna röra dig så mycket som möjligt”. Så lyder rekommendationen.

Och JÄVLAR vad jag tagit fasta på det! Har garanterat under senaste dagarna klämt mer tabletter än sammantaget i hela mitt liv. Läskigt, eftersom jag har stor respekt för tabletter, men skönt eftersom jag ju känner effekten. Och OJ vad jag rör mig. Allt som går!

Imorse vaknade jag vid 6 som vanligt. Vid 7 hade jag redan tvättat, städat och var nyss utkommen på en promenad. Herreguuud – man blir ju deprimerad för mindre! Är man van att röra på sig varje dag, ja, så blir man tusan nerstämd av att inte kunna göra det. Så, en promenad i solen fick det bli!

Över lag, så inser jag hur mycket jag verkligen uppskattar FRISK LUFT och rörelse! Och gärna sällskap också i lagoma doser!

Men, nu verkar hela samhället ha drabbats av rörelseparanoia. Alla idrottsevenemang ställs in och de som mot alla förmodan fortfarande körs gör så utan publik inför tomma läktare. Inga lopp så långt ögat kan nå innan midsommar. Inställda aktiviteter för ungarna. NERSTÄNGT!

Håll er inomhus, umgås inte med andra, lev på friterat toapapper och för guds skull vad ni gör – är ni unga och friska – rör er INTE!

Rörelseglädje med Lisa Johansson!

Det är nåt jag inte fattar här…Eller ganska mycket egentligen. Vad är farligt och vad är det inte..? Hmmm…hur var det nu? OCH vad har hänt med INNOVATIONS- och KREATIVITETSANDAN i Sverige! Jag kan komma på minst fyra olika sätt att lösa exempelvis arrangerade lopp och idrottsevenemang på!? Och då arbetar jag inte ens med sådana arrangemang!? KOM IGEN NU!?

Min ”Dagens låt” som fick göra mig sällskap på morgonpromenaden. Mycket passande faktiskt… (klicka på bilden för att komma direkt till låten på Spotify)

Absolut, jag förstår också att det för många riskgrupper i samhället är ödesdigert att bli smittad… jag funderar bara över hur denna hysteri står sig i relation till hur många liv hjärt-kärlsjukdomar kräver varje år? Överviktsrelaterade sjukdomar? Eller trafiken..? Eller krig..?
Och hur var det nu med att ”ensamhet är vår tids största folksjukdom”..? Nej, för fasiken – nu isolerar vi oss!
Och var är Greta mitt i allt detta? Ingen protest mot alla ”förbrukningsvaror i form av skyddsutrustning” så långt ögat kan nå. Till och med de, ur ett folkhälsoperspektiv, gemensamma ”fredagspromenaderna” (a.k.a. klimatstrejk) är inställda!

Jag ska sluta vara bitter. Men jag är förundrad. Mycket förundrad. Jag fortsätter iallafall att röra mig så mycket jag bara kan! Jag drar mitt strå till stacken. En underbar promenad!

Hur ser du på läget? Är du rädd? Orolig? Vad oroar dig mest…när du väl tar dig tid att tänka efter själv..?

Uppsving för Corona igen kanske..?
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.