Härligt, härligt men farligt, farligt?

Vad är det som är farligt egentligen? Att cykla utan hjälm är det farligt? Ja, om man skulle ramla. Är det farligt att hoppa fallskärm från ett höghus? Ja, det låter ju lite farligt. Men – är det farligt att äta en muffin? Det är ju frågan.

Trots att jag är inne i ett enormt positivt flow (fortfarande) så kan jag ju inte låta bli att fundera över alla ”konstigheter” som folk har för sig. Jag sätter kaffet i vrångstrupen när jag kikar igenom flödet på sociala medier. Allt oftare faktiskt. Om det inte var för att jag var så sjukt nyfiken, vetgirig och intresserad av i princip allt så skulle jag verkligen överväga att lägga ner skiten. Strunta i det helt och hållet.  Köra en SMD (Social Media Detox). Men jag är inte mogen för det. Inte än iallafall.

Men, nu åter till dagens ämne. Det här med farligt. Jag ser en bild på en ”äggmacka” och en halv ”kärleksmums” flyga förbi i det där flödet.

Författaren till inlägget går tydligen på en diet. 1300 kcal per dag. Frågan till gruppen lyder nu om det är farligt att äta den där halva kärleksmums’en. Jag brukar väldigt sällan kommentera, men valde i detta fall att – i den stora massan av andra svar i tusen olika riktningar ifrån; ”om du ska slösa dina kalorier varför inte göra det på nåt godare” till ”själen ska ju ha sitt”, kommentera med; ”Farligt?”. Inget mer. För vad tusan är det egentligen för fråga? Är det farligt?
Jag skulle vilja ställa tusen följdfrågor. ”Är kakan förgiftad?”, ”Är du allergisk mot något den innehåller?”, ”Tror du att den är smittad med ett dödligt virus som kommer utvecklas till en alien som kommer krypa ut ur din mage..?”. Vaddå farligt!? För vad?

I vår ständiga jakt på bekräftelse. Att vara ”rätt” och passa in i normen. Så tycks vi fortfarande vackla.

För mig, är inte en kärleksmums farligt. Som Stephan Rössner (överviktsforskare) och hans berömda ”hallonbåts-diet” (dvs. att du kan gå ner i vikt av att enbart leva på hallonbåtar, eller vilket annat livsmedel somhest sålänge du ligger på ett totalt energiunderskott), så är ju inte sötsaker i sig sämre än något annat om målet du strävar efter enbart är att gå ner i vikt. Men är målet att ge kroppen den näring den behöver så skulle jag kanske inte heller välja att leva på hallonbåtar – eller kärleksmums. Med det sagt. Nej – en kärleksmums är inte farlig. På långa vägar.

Snälla du. Hjälp mig sprida budskapet; ”kärleksmums är inte farligt”. Glass är inte farligt. Godis är inte farligt. Att äta en vit flugsvamp däremot, det är faktiskt farligt. På riktigt – så gör inte det. Ha en fortsatt bra tisdag!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.