Nytt år – att hålla i längden!

Nytt år – nya möjligheter!? Oh yeah! Är du ledig fortfarande? Jag har ägnat dagen åt arbete och också en hel del ”nödvändigheter” (dvs. genomföra obligatoriska utbildningar) som gör mig till en ”hållbar ledare”. Det nya årets – och även deceniumets – andra dag, är full av ”plikter”. Och det gäller även gentemot dig själv – om du vill hålla det vill säga…i längden. Vad vill du ska hålla..?

Så, jag ägnade denna primärt ”hemmajobbande” dag åt att genomföra utbildningar, svara på mail, gå igenom och godkänna fakturor och annat ”administrativt”, planera kommande veckor men även åt att ta tillfället i akt åt att faktiskt också ”förbereda migsjälv”. Detta genom att ”unna mig” (eller kanske snarare investera i mig själv genom) att sticka ut på ett ljuvligt löppass under senare delen av dagen…

Hur FINT!?

 

…och att ta hand om MIN ÄLSKADE VÄN – kaffebryggaren – avkalkning! Tråkigt men nödvändigt!

Jag är ju inte den som stoltserar med att försöka ”pusha på med att ge dåligt samvete” (åtminstone inte medvetet – och om det är så att du känner dig provocerad, hetsad eller på annat sätt pressad att prestera så måste du omedelbart lämna en kommentar till detta inlägg!), du vet ju att jag verkligen är precis tvärtemot! HERREGUD – det tog mig ju dryga 30 år att ens komma i närheten av att förstå innebörden av vad; ”Att ta hand om sig själv” ens kunde innebära…

Ok. Så, det som det hela handlar om – det är att det enda man faktiskt PÅ RIKTIGT har ett ANSVAR för – det är att;

Ta hand om sig – DIG själv!

Se till att du gör allt för att hålla! (OCH, om du redan nu givit upp hoppet om livet så är inte detta bloggen för dig, då ska du kontakta ”Jourhavande Medmänniska” eller ”Jourhavande Präst”, eller ”Mind  – Självmordslinjen” eller liknande – och NEJ – jag menar ABSOLUT INTE att raljera eller på något sätt göra mig rolig på din bekostnad för ”I myself have been there and done done that”, men har du tvivel på livet – då SKA du kontakta någon OMEDELBART… ). Deal!?

Men, det handlar att om du måste ta hand om dig. För du behöver ta hand om det du älskar. Har du en blomma – då vattnar du den. Har du ett husdjur matar du det. Och har du barn…ja, du hajar.  Och har du en människa i ditt liv som betyder mycket för dig, så visar du det!

Och idag, på årets andra dag, då behöver du kanske också fundera lite på hur du ska visa DIG SJÄLV att du bryr DIG OM DIG! För du är ju trots allt den viktigaste människan i ditt liv. NEJ, ditt/dina barn är det INTE (för om du inte finns så har de ju inte dig…).

Så – hur ska DU ta hand om dig själv under året som kommer!?  Vill du gå ner ett par kilon för att ha lättare att hänga med ungarna i lekparken? Vill du få bättre flås för att orka hänga med polarna på tuffa och prövande utmaningar? Eller vad behöver du göra för att PALLA MED att vara den bästa du kan vara? Eller kanske bara (om du t.ex. har barn) vara den du förväntas och behöver vara. Investera i att göra saker som gör att du håller – i längden!

För min del, blev det ju  som du vet löpningen. Med min älskade musik, som skulle (och skall) göra att jag håller och orkar. Och därmed också styrketräningen  – för att kunna vara hel och fortsätta springa och den FENOMENALT TRÅKIGA rörlighets- och smidighetsträningen! Med baksidor kortare än ett tvåstavigt ord (Öhhh?), så är det liksom inget att be för. Bara GÖR.VAD.SOM.MÅSTE.GÖRAS! För att jag vill kunna göra ALLT!

Behöver du en promenad? En eftermiddag i sängen? En kväll med polarna? En pokerkväll eller ett utmanande lopp – DO IT! Gör det! För den/de du älskar… (och som ÄLSKAR DIG!). Eller varför inte – bara för DIG!?

Fundera över hur du kan investera i dig själv detta nya ÅR – och decennium!

För mig duger ett löppass ALLDELES utmärkt!

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.