Tjejmilen 2019 #förhenne

På lördag är det dags igen – då springer vi Tjejmilen 2019 #förhenne! Och i år är jag minst lika peppad som förra året! För i år är jag HEL! Och FRI! Det är två saker som jag verkligen vill uppmärksamma på årets lopp #förhenne tillsammans med @plansverige!

Förra året på Tjejmilen 10K så kom jag ju inte mer än 2 km. Då var jag skadad. Men ändå fast besluten att ta mig i mål – om det så skulle ske krypandes! Det här loppet betyder så enormt mycket för mig! Kanske för att jag är kvinna. Kanske för att jag är mamma. Kanske för att jag har den stora förmånen att vara ”bonusmamma” till tre fantastiska flickor. Kanske för att jag en gång själv varit en liten flicka.

Gruppbild med ett härligt gäng från förra årets Tjejmilen 10K #förhenne

Visste du t.ex. att;

·         Varje dag tvingas över 30 000 flickor in i barnäktenskap. Det är fler än alla som springer Tjejmilen i år.

·         Gifta flickor tvingas sluta skolan, de isoleras och utsätts för sexuella övergrepp. De blir gravida och föder barn när de själva är barn, vilket kan vara livsfarligt.

·         Komplikationer vid graviditet och förlossning är den vanligaste dödsorsaken bland flickor i åldern 15-19 år.

·         Får vi stopp på barnäktenskap ökar jämställdheten samtidigt som fattigdomen minskar.

·         Att flickor får gå i skolan ger dem större möjligheter att själva bestämma över sina liv – det gynnar hela samhället

 

Jag finns även i år på plats i @plansveriges tält på Gärdet under Tjejmilen! I år har jag dessutom sällskap av en av mina underbara bonusdöttrar! Jag springer #förhenne med henne!

Håll även utkik vid cirka 8 km (när orken kanske tryter…) där passerar du Plans ”portal” med ett liveband som ger dig den där extra kicken du behöver för att ta dig i mål!

Visst ses vi på lördag på gärdet!? Och om du inte har möjlighet att vara med på plats och springa #förhenne – så vill jag verkligen pusha för att bli ”flickafadder” – det blir du enkelt  på Plans sida, Bli fadder

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.