Förtrollad och aktiv (skärm)tid

ÄNTLIGEN! Nu är det här! Alternativet till Pokémon Go! Samma koncept men i ”trollkarlskostym” och med Harry Potter som influencer; Wizards Unite! Om jag (eller snarar vi) testat!? Sover Dolly Parton på rygg..?

Jo, men alltså, vi var ju bara tvugna att testa. Möjligen att jag kan tycka att det är lite för avancerat (som i form av lååånga textsnuttar, en massa ickeintuitiva funktioner och effekter), men i grundutförandet är det i princip exakt som Pokémon Go’! Istället för att kasta bollar på små monster, så kastar man en trollformel med sitt ”spö” på figurer mer eller mindre kända från Harry Potter-filmerna.

Precis som med Pokémon Go (som jag ju fortfarande, tillsammans med resten av alla 30+’are är rätt ensam om att spela sedan ungarna övergett det), så tror jag att det inte kommer bli särskilt långvarigt med Wizards Unite. Det kommer ”för sent” och är som sagt alltför ickeintuitivt för att locka en yngre publik. Men…så länge som det kan hålla oss sysselsatta under ett antal sommarkvällspromenader så är jag nöjd. All aktivitet är bra aktivitet! Även om det är med skärmen i handen. Hellre gåendes än stillastittandes!

Men…om det kommer hålla i längden, det vete’ tusan… Själv föredrar jag nog monstren – där behöver man inte tänka så mycket. Man bara fångar dem. ”Let’s catch’em all” som det så fint heter. Och så går man. Bra så.

Blåmärken och sår – precis så som sommarben ska se ut! P.S. JAG har snyggaste plåstret (#pinsammorsa #taz) 🙂

Med lite tur så är iallafall denna typ av aktivitet något mindre skadedrabbad än det vi vanligen ägnar oss åt – såsom bergsbestigningar och att springa ”Ragnar” mitt i natten bland alla mygg.

Har du testat nya spelet än? Vad tycker du?

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.