Race report: STHLM Trail run

Jorå, men det blev ett lopp idag! Med ”wannabe Mother of Dragons”-frisyr’ish! Idag var jag ju helt inställd på ett komplett prestigelöst lopp. Utan musik, som jag ju brukar när det är trail. Så blev det inte.

Schysst frisyr, ”grön å skön”-tröja och bra väder! Perfa’!

”Mother of Dragons”-wannabe-frisyr #got

Och folk var det på plats, vill jag lova! Jisses!

Jag började med musik…och tyvärr valde jag att fortsätta med det…

Det var knökfullt med löpare i spåret! Alla vi som gett oss tusan på att springa 10 eller 20 km. På gott och ont. På gott; för att det var härlig stämning – på ont, för att det trots att de startade oss med jämna mellanrum blev ”köbildning” i spåren.

Startfållan (var i näst sista gruppen som släpptes iväg)

Men, absolut, härlig och kuperad tur! Lemmeltåg i uppförsbackarna!

Det slutade med att jag sprang med musik. Jag hade inte stått ut annars. Det var, i min mening, ingen ”riktig” Trail-upplevelse. Många gånger ångrade jag så oerhört att jag inte valt att springa 20 km. Är helt säker på att det blivit en bättre upplevelse. Och dessutom en chans att njuta åtminstone vissa delar av loppet mer ”på egen hand”. Det var upptrampade stigar och enormt snitslat. Perfekt för dig som gör din Trail-debut med andra ord! Som något slags mellanting mellan Lidingöloppet (men smalare spår och kortare distanser) och Premiärmilen. Långt ifrån den genuina känslan som man får i ex Stockholm Trail. Hade nog inte ens behövt trailskor…

Och väl i mål blev det en fjärdedels medalj! Nu är det bara resterande tre lopp kvar i STHLM Challenge, sen är medaljen komplett!

Svettig och i mål – sista kilometern körde jag JÄRNET!

Utvärdering (1-5):

Naturupplevelse: 2,5

Löpupplevelse: 2

Frihet (trailkänsla): 1 (på tok för trist att fastna i ”köer” konstant).

Min spontana spaning är att detta lopp är perfekt för dig som vill prova på Trail – men värdelöst för dig som kört ”riktig” (om du inte hamnade i de första startleden och vågade ta ut svängarna vid sidan om spåret). Många ”amatörer” är ju både en för- och nackdel. Jag såg det idag som mestadels fördel och tog det lugnt men kände frustrationen växa alltför många gånger under loppet för att jag skulle vara nöjd. Bara det att jag valde att köra med musik var ett stort minus för mig…

Men, i mål kom jag!

Nästa helg väntar Kungsholmen runt 21K! KUL!

..change you” – väntar med spänning på vad de andra pusselbitarna skall visa…
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.