Varför och hoppet

Ibland får jag frågan; ”Varför?”. Då blir svaret; ”För att jag vill”. Ibland får jag uppfodringen; ”Du borde!.” och då svarar jag bara; ”Det gör jag redan”. Och ibland undrar jag faktiskt själv – varför i hela friden har jag en blogg. Svaret…?

Det är typ två år sen jag valde att starta den är bloggen. Jag kände en sån innerlig längtan efter att dela med mig. Om min resa. Om varför. Och om hoppet. Ja, om allt det där som liksom aldrig överger mig.

Jag har ju en speciell relation till min tro. Och det var på något sätt som att min tro fick en ny innebörd när jag hittade löpningen. Inte specifikt löpningen kanske, men känslan av att man mår så enormt bra av att ”vara ett med sin kropp”. Istället för att ”vara ett emot sin kropp”.

Imorse var det dags igen. 24 minuter stod på agendan och jag kan inte förmedla känslan, hur mycket jag än skulle vilja. Det var 24 underbara minuter. Och under de minutrarna så hann jag fundera mycket på hur underbart det känns och inte minst varför jag verkligen vill dela med mig till dig här på bloggen. Jag varför väljer jag, lilla jag, som varken är särskilt ung, eller har någonsomhelst utbildning inom hälsa och träning att dela med mig. Vad vet jag, liksom?

Jag är inte PT, jag kan inte skryta med att vara framgångsrik inom det som troligen lockat dig till ”SportHälsa”. Jag är bara en helt vanlig, jävla, main stream morsa till ETT barn (vaddå – bara ETT varför skaffar jag inte fler!?), med tre bonusbarn och ett vanligt hederligt heltidsarbete. Jag kommer inte överskölja dig med schyssta träningsvideos à la ”Såhär enkelt kommer du i toppform med ett bomullssnöre och en tandpetare”.

Nej, Jag skiter i det! För det jag kan, det jag är – det är att dela med mig av precis hur det är att vara en ”vanlig mamma” i sina bästa år med ett helt vanligt arbete och ett hyffsat vanligt liv som råkat (jag verkligen med betoning på  RÅKAT) komma på hur underbart mycket bättre livet blir med träning som ett inslag i det.

Idag, sprang jag igen. 24 minuter. Jag längtar så innerligt, så hysteriskt mycket efter att kunna börja med att fortsätta där jag var. Där antalet kilometer inte var begränsningen. Där benen bar hur långt somhelst.

Men mitt hopp lever! Och jag önskar inget annat än att kunna fortsätta förmedla till dig att hoppet alltid lever! Vad du än vill – vad du än önskar så kan du alltid fortsätta hoppas!

Dagens låt; ”This old heart of mine”  – The Isley Brothers

Hoppas du njuter av en fin söndagskväll. Var betyder något för dig? Vad vill du dela med dig av?

This old heart of mine been broke a thousand times
Each time you break away, I fear you’ve gone to stay
Lonely nights that come, memories that flow, bringing you back again
Hurting me more and more
Maybe it’s my mistake to show this love I feel inside
’Cause each day that passes by you got me
Never knowing if I’m coming or going, but I, I love you
This old heart darling, is weak for you
I love you, yes, I do
These old arms of mine miss having you around
Makes these tears inside start a-falling down
Always with half a kiss
You remind me of what I miss
Though I try to control myself
Like a fool I start grinnin’ ’cause my head starts spinnin’ ’cause I
I love you
This is old heart, darling is weak for you
I love you, yes I do, yes I do
Ooh, I try hard to hide, my hurt inside
This old heart of mine always keeps me cryin’
The way you’re treating me, leaves me incomplete
You’re here for the day, gone for the week now
But if you leave me a hundred times
A hundred times I’ll take you back
I’m yours whenever you want me
I’m not too proud to shout it, tell the world about it ’cause I
I love you
This is old heart, darling is weak for you
I love you
This is old heart, darling is weak for you
I love you
This is old heart, darling is weak for you
I love you, yes I do, yes I do
I love you, yes I do, darling is weak for you
Songwriters: Edward Jr. Holland / Lamont Dozier / Sylvia Moy / Brian Holland
This Old Heart of Mine lyrics © Sony/ATV Music Publishing LLC

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.