Sommarmåsten och trots

Efter en hektisk vecka så tog jag ett litet break. En liten konstpaus kan man säga. För hur märkligt den än må låta när man har en blogg som man försöker hålla vid liv så är det faktiskt så att någonstans ifrån måste inspirationen komma för att det inte ska bli krystat. Lika krystat som att det här med att ”man måste passa på att njuta av vädret och vara ute nu när det är så fint”.

Ja, för hur är det nu? Får man säga att man ledsnat? Att det vore så underbart och ljuvligt härligt med en regnig dag. En dag när regnet bara öser ner, när man kan få tända lite ljus, krypa upp i soffan och se på en mysig film? Jag funderar över hur många dagar sedan i början av maj som det regnat. Hur många dagar det varit mindre än 20 grader. Idag ska det bli rekord. Varmare än på maraton. Varmare än varmast. Till och med i Pokémon Go-appen varnar de för ”Hazardous weather”. Shit, då är det tusan illa.
Vi alla vill vara nära vatten – alla ska bada, vare sig man vill eller inte.

Jag vill härmed passa på att slå ett litet slag för att våga vara inomhus! Vägra alla ”sommarmåsten”. Har du semester? Varför inte passa på att gå på bio!? Eller på museum!
Jag är riktigt glad idag faktiskt att min semester inte börjat än så att jag med ”gott samvete” kan vara inomhus och jobba. Och träna inomhus. Tacka vet jag luftkonditionerat gym och varmt kaffemaskinskaffe.

Och jag ska nu fortsätta dagen med att säga det som man som svensk inte får säga; jag längtar efter regn, rusk och kyla! Jag tar också tillfället i akt att bjuda på en liten frestande bild – minns någon ens hur en regnblöt gata ser ut? Se och NJUUUUT!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.