Gör det NU och gör det SEN

Jag är ivrig som du vet. Spontan. Impulsiv. Livet har lärt mig att hellre säga ”ja” än ”nej”. Att det finns så mycket roliga saker att göra som jag ju vill testa! Jag vet inte vad som är värst egentligen; att jag själv kommer på något nytt (eller flera!) påfund som jag ska ge mig på (typ som StrongWoman-grejen) eller något som jag blir ”serverad” av någon annan och genast säger ”JA” till att genomföra. Och sen så fort det är sagt känner ”Shit – vad har jag nu gett mig in på..?”.

Jag har ju skrivit om det precis hur många gånger somhelst – hur jag gick från att vara en lat, bekväm ”livs-mys-pysare” som gärna beklagade och grottade ner mig i hur jobbigt livet varit till att istället bli något helt annat! Fram till för 6 år sen sa jag hellre ”nej”. Eller ”jag kan inte”. Eller ”det kommer jag aldrig klara”. Eller ”det verkar för jobbigt”. Sen hände ju nåt.

Nu har jag inom loppet av tre veckor avverkat tre asgrymma grejer som jag aldrig i min vildaste fantasti skulle drömma om att genomföra – än mindre tre helger i rad. För min syn på de som gjorde sådana TOTALT galna grejer som att springa maraton, var ju att de var idioter!

Mina senaste tre helger kan summeras i form av urban hård asfalt, naturupplevelse i skog och vatten. Vad väntar härnäst..?

Jag undrar vad som hade hänt om jag inte lyckats vinna den där startplatsen till Stockholm Maraton 2016!? Jag hade förmodligen inte fortsatt träna med en PT och jag hade definitivt inte kommit dit jag är idag! Med vare sig min träning, min kropp eller med mig själv. Ibland har det gått åt skogen (mer än bokstavligt talat) och ja, ibland har det inte blivit alls som jag tänkt mig. Så många gånger som jag stått vid startlinjen, eller ”näst på tur” i nån knasig tävling och tänkt tanken, ”HUR FAAAAN hamnade jag här!?”. Jag har fått bjuda på mig själv, mina misslyckanden men också växt så enormt med dem!
Och ja, eller nej – man ser inte alltid sådär ”glowing & stunning” ut – jag såg den här bilden som lyckats fånga mig på Stockholm Trail 21K förra helgen. Min FÖRSTA tanke var; ”Åh – Fy sjutton. Åh hej med farbror Frej”. Visst är det likt!?

Så – vad är då mitt bästa tips!?

Om du som jag är ivrig, och vet innerst inne att det bästa sättet att hålla motivationen uppe är att inte låta ett ”mål” passera utan att du sätter upp ett nytt. Oavsett om det handlar om att du ska renovera badrummet efter det att köket är klart, att du ska söka nytt jobb så fort du fått löneförhöjning eller (åter)få ditt livs toppform efter det att du fött barn!

Sätt ett mål – ett mätbart mål – och låt det gärna kosta en slant (så att det svider rejält i plånboken om du inte fullföljer det)! Och/eller – berätta för ALLA! Basunera ut det på sociala medier så att även den där kompisens kompisen till din föredetta arbetskamrat kommer fråga dig om ni stöter ihop på gatan hur det går för dig med ditt mål. ”Japp – från och med nu ska jag gå ner 10 kg”! Eller; ”Nu är jag anmäld till maraton…” eller ”Nu ska jag tävla i triathlon” eller ”Nu ska jag renovera köket”.

Nu är du med i matchen! Nu ska du göra det!

Jag släppte ju min tanke på att hitta ett nytt maraton i år (om inte någon har en startplats att erbjuda). Istället har jag ju nu ”Tjejmilen – #förhenne”, Stockholm Halvmaraton, Lidingöloppet 30K och Hässelbyloppet. OCH att försöka få en kropp som ser ut så som jag känner mig (vilket jag kommer berätta mer om i ett annat inlägg)! Och kanske, kanske lämna det lite öppet för någon spontan nybörjartävling i Strong Woman, nåt OCR eller annat kul eller otippat. Man ska alltid lämna det lite öppet.
Bästa sättet för mig att ”commit’a” brukar vara att bestämma mig och sen berätta fort som satan för Calle. My partner in crime…

Så – nu vet du vad du ska göra NU för att få det gjort SEN – vänta inte utan gör det NU!

Anmäl dig till det där loppet eller den där kursen du knappt vågat drömma om, riv ner väggen i köket, sök det där jobbet du suktar efter eller klipp av dig håret! Gör det NU! Och säg ”JA” till livet! Eller ”mjau” som Pelle Svanslös skulle säga!

(klicka för att lyssna via Spotify)

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras