Juni – mot nya mål!

Juni. Månad 6. Det är halvtid. Halvvägs. Juni är en bra månad. Jag älskar juni. Juni är Stockholm Maraton-månaden. Juni är Stockholm Trail-månaden. I juni är det dessutom dags att följa upp de där ”nyårslöftena” som avgavs för ett halvår sen.

Du vet ju, att jag ju inte tror på löften. Tyvärr. Eller på gott och ont. Och jag avgav inga nyårslöften för 2018. Däremot ville jag ge feedback till mig själv inför 2018 genom att reflektera över följande:

Vad man ska sluta med att göra,
vad man ska börja göra
och vad man ska fortsätta med?

(Du som inte minns vad jag skrev, hittar mitt inlägg från 31/12-2017 här:  SMYGSTART & LÖFTEN ÄR TILL FÖR ATT BRYTAS)

Så, nu är vi ju snart där vid halvtid. Hur har det gått egentligen?

Med det första, dvs. vad jag ska sluta med, gick det ju åt skogen rätt fort! Fasiken! Jag blir ju totalt hooked vid viss musik i perioder. Hur jag än försökte där i början så gick det inte. Jag älskar viss musik alldeles för mycket. Jag blir beroende. Så – BIG FAIL på detta! Jag har nog spelat hundratals låtar på repeat sedan i januari. Tror jag klarade mig någon vecka eller två om jag inte minns fel…

Med det andra, vad jag ska börja med, har det gått bättre. Jag har verkligen försökt utmana mig på alla sätt och vis. AV med tröjan. Visa magen – visa hur en kvinnas mage kan se ut. När den haft 30 kg för mycket och en unge på 3256 gram i magen – för att sedan rasa lika mycket i vikt igen. Minst. Det har burit mig emot, inte bara att kasta linnet/tröjan utan även att byta långbyxor mot korta shorts. Men jag har tusan gjort det – och jag ska fortsätta! Inte för att jag har ett behov av att visa upp mig utan för att jag har ett behov av att känna att jag är OK. Att jag faktiskt är bra och väldigt FIN precis just så som jag är.

Med det tredje, att fortsätta dela med mig, lämnar jag till dig som läsare att avgöra. Jag vet att jag ibland kanske använder ett spåk som inte”passar i finrummen”. Men jag har verkligen försökt att fortsätta dela med mig av mig själv. Att inte ”försköna”. Att skriva om när det känns pissjobbigt – för det gör det ju ibland! Men också att skriva om och försöka förmedla hur man faktiskt ändå kan ”greja” så oerhört mycket genom att tro, hoppas och att älska! Tro, hopp och kärlek – det är verkligen svaret på ALLT! Livet är TUNGT! Inte bara fysiskt – det är ibland riktigt jobbigt för alla sinnen, själen, hjärtat…

Nu har jag ett halvår kvar. Jag har satt upp nya mål. Nu när jag kommit ur min PMS (Post Marathon Syndrome), som alltid kommer dagarna efter ett maraton och liksom lämnar det där enorma tomrummet efter sig, så jag har landat. Jag ska strunta i ett ytterligare maraton i år (om det inte bjuds ett på ett silverfat såklart – får jag en startplats till ett maraton så är det självklart att jag kommer springa!). Jag är så extremt nöjd med årets Stockholm Maraton – trots att jag sumpade mitt försök till personbästa. Trots att jag var 20 minuter sämre än förra året trots att jag rent fysiskt vet att jag hade kapacitet att klara mitt mål. Om inte om hade varit. För känslan jag hade under och efter går inte att slå! Att vara helt ”oberörd” efter att ha avverkat 42 km på asfalt i 30 grader – det var helt underbart!

Jag siktar nu istället på att springa Tjejmilen för Plan Sverige och #förhenne, Stockholm Halvmaraton, Lidingöloppet (tre lopp i september!) och kanske till och med slå till med att försöka ta PB på milen på Hässelbyloppet. Plus – att jag nu har gett mig den på att ge mig på en riktig utmaning, med Calle. Men den tänker jag vänta lite med att avslöja… Det kommer bli så jäkla kul. Jobbigt. Men förhoppningsvis extremt värt det!
Mot nya mål helt enkelt! Och ja – eftersom jag redan misslyckats med ett av mina ”mål” så kan jag ju lugnt fortsätta att spela musik på repeat resten av 2018! Vi får se om jag gör ett nytt försök till 2019 att avskaffa repeat-funktionen. Eller om jag skiter i det! Jag älskar repeat…

Ja, och en sak till – jag ska spara ut håret! Nu ska jag tusan klara det! 

Hur går det för dig? Vad hade du för mål för 2018? Hur har det gått? Hur ser du på halvåret som kvarstår av 2018? Glöm inte, att det är DITT liv! Det är dina mål! Och att det är DU som bestämmer!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras