Med vilja, våld (?) och vaselin!

2 dagar kvar. Sista passet avklarat. I värme. I sol. Med mental uppladdning. Jag vet inte hur många gånger jag nu fått frågan med ett huvud lite lätt på sne’; ”30 grader. Ska du verkligen..?”.

JA. Jag SKA! Jag har tusan inte väntat, laddat och kämpat (och dessutom pyntat 1000 spänn (!!!) ) för att inte springa. Hade varit en sak om båda benen var brutna. Om kriget härjade eller nåt annat av den digniteten satte stopp. Men en termometer – det ska tusan inte vara det som hindrar mig!

Det är lite som det här med siffrorna på vågen. Det är ju inte så att det är något magiskt med de där siffrorna. De förändrar ju ingenting?

Väger jag 58,7, 59.3, 60.8 eller 61.3. Vad är egentligen skillnaden? Vad säger det om hur jag känner mig? Om hur jag mår? Om vad min kropp består av? Samma sak med värmen. Visar termometern 28,2, 29.7 eller 30,1 – vad säger det? Nä. Just det – ingenting. Eller åtminstone väldigt lite. Det kommer inte spela någon roll. Allt handlar först och främst om känsla! Hur upplever jag mig? Och i fallet med temperaturen – hur upplever jag den?

”Experterna” går ut och varnar; ”Är du inte förberedd – starta inte på lördag”. Det tipset är detsamma som alltid. Gör det inte om du inte är förberedd! Du måste ha gett dig själv chansen att genomföra det. Men det gäller ju inte bara att springa ett maraton i 30 gradig värme – det gäller det mesta här i livet!

Nu kan iallafall inte jag göra något mer för att förbereda mig, mer än att hämta ut nummerlappen, vila benen och ladda. Jag har en jävla vilja och ska bada i vaselin på lördag morgon!

Jo, det finns faktiskt en sak till jag kan göra – jag kan blotta mig för dig mer än jag någonsin gjort tidigare! Mer än när jag lagt upp bilder på mig själv, dansandes eller poserandes enbart iförd underkläder.

Jag ska bjuda på en bild av hur min mage ser ut när jag ligger ihopkrupen i soffan! Nu snackar vi inte något begynnande eller ens tillstymmelse till schysst ”pack what so ever”. Nu nackar vi snarare ”dragspel”. Nej, jag skojar – klart att det är en tvättbräda! En ÄKTA tvättbräda! Visst ser du också likheten!?
(Som kuriosa kan nämnas att ärret du ser är ett av ”titthålsärren” från när jag opererade bort gallblåsan för typ 15 år sen).

Skämt åsido – det är inte det jag ska blotta mig med.
Jag ska  dela med mig av min spellista!
De jag ska ha på lördag. Den är inte riktigt klar (just nu är det cirka 12 timmar och riktigt så länge tänkte jag inte springa – den ska sorteras om, men det gör jag imorgonkväll som terapiarbete när jag är som mest nervöd), men JÄVLAR vilken blandning det är! Tjohooo!

Så, jag inser, att den enda möjliga anledningen till att jag inte skulle starta på lördag skulle kunna vara att det står ett par ”män i vita rockar” och trär på mig en tvångströja när jag anländer Stadion på lördag förmiddag. För om det är ”dårskap” att springa ett maraton när det är 30 grader varmt, vad är det då inte att springa ett maraton i 30 grader värme med en sån här musikblandning..?
(Klicka på bilden för att komma direkt till spellistan)

Enjoy!

Jo – och en sista sak som slog mig igår på den ”sista rundan”; tänk på att en sak som verkligen är positivt i den här hettan, det är att ”all motvind förvandlas till medvind”! Det har aldrig känts så härligt med motvind som när det är såhär varmt! Tänk på det! 🙂

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras