Men BANTA då!

Det är inte försent att komma i bikiniform! Bästa bantningen inför semestern! Rasa flera kilon i veckan! Så blir du smal och lycklig! BANTA!!!

Det är inte försent att komma i bikiniform! Bästa bantningen inför semestern! Rasa flera kilon i veckan! Så blir du smal och lycklig! BANTA!!!
Hur svårt kan det vara!? Äta mindre och röra på sig mer! Provocerande? Ja, absolut! Men som sagt så många gånger förut – det är inte att gå ner i vikt som är det svåra. Om det bara är vikten man stirrar sig blind på. Det är inte svårt alls. Eller?

Det svåra är att inte ALLTID banta! Att inte alltid bygga upp för att sen riva ner. Att kunna leva! För, helt ärligt, vem vill leva ett helt liv på malda äggskal, vatten och enbart doften av nybakat bröd!? Vissa pratar om den så kallade ”balansen”. Att träna och ”leva sunt” i veckorna för att sedan kunna gå fullständigt ”bananas” på helgerna. Eller inför och på semestern. Det pratas om ”alkorexi”. Det är ett fenomen som är vanligare än man kan tro (eller vill erkänna). Det går ut på att leva hälsosamt i veckorna för att kunna hälla i sig söta, sliskiga alkoholhaltiga drycker på helgerna. Att välja sina kalorier med omsorg med andra ord!? Att säga ”nej” för att nästa sekund säga ”ja”. Balans?

Jag vet inte vad som gör mig mest ledsen. Det faktum att vi är så många som är fast i denna destruktiva berg- och dalbana utan att erkänna det för oss själva – eller det faktum att vi faktiskt är väl medvetna och till och med nästan lite ”stolta” över det.

Vi petar runt i grönsalladen på lunchen och nästan lite skrytsamt säger i förbifarten till lunchsällskapet; ”…det blev lite väl mycket av det goda i helgen…”. Ingen tycks bry sig. De flesta känner igen sig. Och snart är det helg igen! Vem vill inte känna sig snygg och smärt i partystassen medan man står och vräker i sig snittar och häller i sig skumpa? Vem vill inte kunna ligga på stranden, iförd den nyinköpta bikinin som man med sitt anletes svett svultit sig i, och trycka i sig nybakta bullar och saft..?

Så – nu kommer min uppmaning och utmaning till er alla! Våga VÄGRA banta! Försök! Ge det en vecka! Fokusera på balans. Äta, sova och rör på dig. DET, mina vänner – det är den svåraste utmaningen av dem alla. Kommer du klara det? Ge det en dag att fundera över om du är i balans med dig själv. Före, under eller efter semestern! Idag, imorgon, på fredag och lördag! Och det är det som kallas – balans. Det är det som är svårt!?

Vill du ha några tips på hur du faktiskt kan komma i balans – på riktigt? Läs då gärna mitt tidigare inlägg: Att älska, att sluta fred – att äta!

Och  – NJUT av en bulle, vettja!

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras