Om du är trött på att börja om – ge inte upp!

Nyårsafton 2016. Jag hade bestämt mig för två saker. Att springa 2 mil idag och att springa en runda som summerar mitt 2016 och representerar 2017. Det blev en tur som började i mörker, längs Södra Mälarstrand. Över Västerbron – ett halvår kvar ungefär till det är dags att passera där under Stockholm Marathon 2017. Vidare längs Norr Mälarstrand, förbi slottet, Gamla stan, sedan fortsätta mot Hammarbybacken. Upp i blåsten och sedan ner igen! För mig representerar den här sista löprundan på året så enormt mycket mer än bara löpning.

Nyårsafton 2016. Jag hade bestämt mig för två saker. Att springa 2 mil idag och att springa en runda som summerar mitt 2016 och representerar 2017. Det blev en tur som började i mörker, längs Södra Mälarstrand. Över Västerbron – ett halvår kvar ungefär till det är dags att passera där under Stockholm Marathon 2017. Vidare längs Norr Mälarstrand, förbi slottet, Gamla stan, sedan fortsätta mot Hammarbybacken. Upp i blåsten och sedan ner igen! För mig representerar den här sista löprundan på året så enormt mycket mer än bara löpning. Den symboliserar alla segrar men framförallt all glädje jag upplevt under året!

Jag springer ju alltid, som jag berättat förut med musik i öronen. Alltid. Jag har en spellista som bara blir längre och längre. Många av låtarna har hängt med sedan jag tog mina första promenader med barnvagnen för 5 år sedan. Nya har tillkommit. Det är en salig blandning! Många skulle nog tro att jag led av någon eller flera bokstavskombinationer om de fick se/höra alla låtar. Men gemensamt för dem alla är att de ger mig glädje och energi, alla på sina olika sätt. Tre låtar på listan har betytt extra mycket för mig under året 2016 (de är länkade till Spotify om ni vill lyssna).

 1.  Do It For Love (Hall & Oates) 

Den här låten, och texten, summerar min glädje till löpningen i allmänhet! Den blev också min ”signaturmelodi” för Stockholm Marathon 2016. Den påminde mig alltid om varför jag älskar att springa. Det summeras perfekt i refrängen;
”I won’t do it for money
I won’t do it for pride
I won’t do it to please somebody else
If it don’t feel right
But I’ll do it for you
And at least I’ll try
I don’t need any other reason
Than I feel it deep inside
I’ll do it for love”

2. Loco In Acapulco (Four Tops)

Den här låten har varit på min spellista sedan start. Och den kom att betyda extra mycket för mig när det var just den låten som spelades när startskottet gick på Lidingöloppet 2016. Snacka om glädje och energi!

3. Bom Bom (Sam and the Womp)

Här kommer min favoritstyrketräningslåt. Den är med på min ”springlista” eftersom jag tycker den går utmärkt att springa till! Den hörde jag första gången på ett Bodypump-pass och sedan dess är jag kär i den! Den sympoliserar styrka, kraft, energi och glädje. Och ”pump”.

4. Bonus: Fighter (C. Aguilera)
Även denna har hängt med länge. Den får mig att minnas, reflektera över att det verkligen inte finns något att skylla på! Ingen att skylla på. Det som hänt mig gör mig starkare, det gör mig till den jag är idag och den jag vill bli imorgon. Därför väljer jag att säga ”Tack!”;
”Cause if it wasn’t for all that you tried to do, I wouldn’t know
Just how capable I am to pull through
So I wanna say thank you
’Cause it
Makes me that much stronger
Makes me work a little bit harder
It makes me that much wiser
So thanks for making me a fighter
Made me learn a little bit faster
Made my skin a little bit thicker
Makes me that much smarter
So thanks for making me a fighter”

Och nej, jag kanske inte klarar den där sabla ”pull-up’en” idag, trots att det är så himla nära nu. Men vet ni vad? Jag har ett helt liv på mig att försöka, och förr eller senare så kommer jag att lyckas!

Gott Nytt År på Er!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras