Enträgen och gladast vinner!

Vilken fantastisk sista heldag här i Mexico! Och är det något jag lärt mig, så är det att envishet – det kommer man långt med. Men gladast vinner! ALLTID!

Startade morgonen med ett härligt TRX-pass med Patricia. Även detta blev ett ”PT-pass” eftersom det tydligen inte var någon annan som orkade masa sig till gymmet vid 7.15 imorse. Det passade mig perfekt eftersom jag misstänker att jag dragit på mig någon form av överbelastningshistoria på nedre magmusklerna som jag lidit en del av under veckan.
Men – jag vill verkligen poängtera – och detta är VIKTIGT; bara för att man har en smärta/skada någonstans lokalt så betyder inte det att man inte kan göra (träna) eller röra på sig alls. Snarare tvärtom! Det har jag verkligen lärt mig! Att hålla kroppen i rörelse, cirkulationen igång och belasta andra delar av kroppen än de som smärtar – det har INGEN dött av! Det snarare påskyndar läkningsprocessen. Egen erfarenhet.

Och det finns liksom inga ursäkter (eller åtminstone väldigt få) att skippa pass helt, för i de allra flesta fall så kan du göra mycket eller hitta alternativa övningar som går att utföra.

Så, Patricia körde ett tufft och utmanande helkropps pass med mig där vi bytte ut de övningar som fokuserade på nedre delen av magen mot stretch/pilates istället. FANTASTISKT!

Sen, när jag någon timme senare masade mig ner till poolen för att ”paxa plats” inför dagens ”häng” så det jag hur instruktörerna riggar märkliga madrasser längre bort i en av poolerna. Och efter en stund ser jag glada vevande armar; ”Maria, it’s time to start the Boga Bootcamp session”. Och tja…det var bara att springa och byta om snabbt och hoppa upp på brädan. Har aldrig testat förut – och får du chansen rekommenderar jag dig varmt att prova!


”Madrasserna” ( Boga Mat ) är lite bredare men kräver fortfarande stabilitet för att kunna utföra övningar på dem. Balans och fokus. Och det blir halt på dem, så det är lätt att halka. Intervaller om 1 minut för hela kroppen kördes på mattorna och det var tufft men härligt!

Sen lite (eller massor) med bad på det!

Efter lunchvilan ute på en av solsängarna så kommer Uriel förbi; ”The Beach Fitness Challenge is held inside the gym today, due to rain”. Ja, det började regna en del och jag trodde därmed i ärlighetens namn att de skulle förstå att det inte var några som skulle komma och delta. Inklusive mig. Men tji fick jag. Så för tredje gången var det bara att gå och byta om och bege sig till gymmet. SJUKT trött. Men GLAD! Sista gången på denna resa som den där sabla ”Fitness Challenge’n” skulle gå av stapeln. Min chans…

OCH – det blev PALLPLATS!  Mot en vältränad kanadensare så lyckades jag ändå knipa andera platsen. Med nedre magmuskler som spökar. MEN, det är mitt livs nästförsta pallplats! Har aldrig vunnit något i hela mitt liv, kom tvåa i en sångtävling nån gång på högstadiet, men annars NOLL. Och definitivt inte i träningssammanhang. Men nu kom det! Vinsten! En fantastisk T-shirt med texten ”If it doesn’t challange you – it doesn’t change you”! Och det är ju så sant som det är sagt!

Lycklig andrapristagare på dagens tredje ”träningssession” med ett grymt team!

P.S. Sen att vi bara var tre som var med och tävlade, det kan vi väl hålla för oss själva. Eller hur? 😉  D.S.

 

Tack, ”Royalton Fitness team” för en underbar vecka! Och att ni stått ut med mig!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.