”För att det är roligt!”

Ibland behöver inte svaret på frågan; ”varför?” vara något annat. Som jag sett fram emot dagens pass på Sweden Barbell Club! Joel och Kalle hade typ glömt bort oss fyra som spänt väntade. Frej, som bor i närheten ryckte in – klart tjejerna skulle få köra!

Nu har jag ju ingen ”tävling” som väntar (mer än maraton, men det är ju liksom en helt annan grej), så idag kunde jag verkligen till 100% bara NJUTA! Och framförallt HA förbaskat ROLIGT!

Idag bjöds det på ”släde” och stenar. Släden vägde cirka 60 kg olastad och Frej la på vikter om typ 80 kg . Ska tilläggas att det är gummigolv och denna släde har inga hjul (det som ser ut som hjul på bilden är viktskivor – och de rullar inte kan jag meddela). Det är TUNGT! Vi fick hjälpas åt – en tjej som drog och tre (!) som puttade på. Fram och tillbaka i 5 minuter turades vi om. Satan vad onödigt – men också satan vad KUL! En liten parentes i sammanhanget är ju att jag ju ska springa cirka 3 mil imorgon igen…progressivt. Dvs. öka på tempot ju längre jag springer. Hoppas mjölksyran i benen hinner lägga sig.

Sen var det ju min favorit! Atlassten! 50 kg-stenen flög ju upp lätt (typ) som en plätt nu.

Efter ett antal lyft undrade Frej om vi ville testa på tyngre. ”Sover Dolly Parton på rygg”? ”Skiter Björnen i skogen”?! 70 kg kör vi! Med klister. Vaddå klister, tänker du? Jo, det är det segaste eländigaste kladdet i världshistorien. Tanken är ju givetvis att det ska bli lättare att få grepp om stenen. Jag lyckades få upp den – i knät. 2 ggr. Men att sen få till sista ”fasen” gick inte. Kanske inte så konstigt heller med tanke på lyften tidigare. Men, fy sjutton vad kul det var! Nästa gång, så!

Det gör verkligen så enormt mycket för själen att träna ”bara för att det är roligt”. Sak samma vad du gör – se till att du har KUL! Har du inte kul, åtminstone majoriteten av tiden du tränar, så ägnar du dig (som troligast) åt fel idrott. Och skulle det vara så att du tycker att din träning just nu är tråkig – så gör något annat som omväxling! Något som ”bara är kul”.

Och ja, som jag sagt förut, jag kombinerar ju typ de två mest udda grejerna känns det som,vilket ofta får folk att ”höja på ögonbrynen” och sparka in den redan öppna dörren; ”Men det är väl inte så smart om man vill springa långt att samtidigt vilja kunna lyfta tungt?”. Svaret blir ju som alltid; ”Kanske inte – men det är så förbaskat kul så jag kan bara inte låta bli!”. Och det bästa av allt är ju att när det går tungt med styrketräningen så går det lättare med löpningen och vice versa. Nåt av de två känns alltid GRYMT! Och för det allra, allra mesta KUL!

Ordningen på mina underarmar som precis repat sig sedan sist har nu återställts. Livet är härligt! Och glöm inte – ibland är den enda anledningen du behöver; ”för att det är roligt!”!

 

Ha nu en underbar – och framförallt ROLIG – helg!

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.