Nu börjar det tusan dra ihop sig till 1:a advent! Härligt!
Gillar du som jag marsipan/mandelmassa men tycker att ”orginalet” innehåller väl mycket socker? Då ska du testa detta recept! Det är hur enkelt somhelst att svänga ihop egen marsipan – där du dessutom själv kan välja vilken typ av sötning du vill använda (jag rekommenderar någon form, blir lite väl strävt annars…).
Jag passade på att göra lite julgodis av min sats, nämligen marsipan- och chokladkulor!
Nu börjar det tusan dra ihop sig till 1:a advent! Härligt!
Gillar du som jag marsipan/mandelmassa men tycker att ”orginalet” innehåller väl mycket socker? Då ska du testa detta recept! Det är hur enkelt somhelst att svänga ihop egen marsipan – där du dessutom själv kan välja vilken typ av sötning du vill använda (jag rekommenderar någon form, blir lite väl strävt annars…).
Jag passade på att göra lite julgodis av min sats, nämligen marsipan- och chokladkulor!
Marsipan- och chokladkulor, 15 st
1 äggvita
1,5 dl mandelmjöl
1-3 droppar bittermandelessens/1 riven bittermandel – här får du smaka dig fram lite
Valfri sötning (jag använde Stevia, behövdes kanske 2-3 droppar)
30 gram mörk choklad (jag valde 90%)
1. Smält chokladen.
2. Blanda övriga ingredienser till en smet och forma till kulor
3. Rulla kulorna i den smälta chokladen och ställ in att stelna i kylen.
Det går utmärkt att dubbla receptet om man vill göra mer, och det går ju givetvis att göra andra former än just kulor.
Baserat på ingredienserna ovan, så blir näringsvärdet per kula:
Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Fondue (varierbar i oändlighet!)
– Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
– Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
– Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)
Snacks/tilltugg:
– Energipraliner med choklad och jordnötter
– Marsipan- och chokladkulor
– Rostade edamamebönor
– Trillingnöt
– Ugnsrostade nötter med smaksättning