SportHälsas julkalender lucka #9 – Fantastisk ischoklad!

Ischoklad, cirka 30 st
100 gram kallpressad kokosolja (OBS! Inte det silvriga paketet i kyldisken!)
150 gram mörk choklad av god kvalité (jag valde 90%)

Valfri smaksättning:
ex. pepparmyntolja, rivet apelsinskal (ekologiska och vältvättade), lakritspulver, mald kardemumma, kokosflingor (välj då gärna kokosolja med smak så förhöjs kokossmaken ytterligare), kakaonibs.

1. Smält kokosoljan och ställ under tiden ut 30-40 små aluminiumformar på en plåt

2. Hacka chokladen grovt och blanda ner i den smälta kokosoljan.

3. Dra kastrullen från plattan och rör ordentligt så att chokladen smälter.

4. Fyll en (eller flera) kannor/annat som går att hälla ur, med den smälta chokladblandningen och smaksätt dem (om du vill).

5. Häll upp blandningen/blandningarna i formarna och ställ i kylen tills de stelnat.

 

Imorgon öppnar Rebecca SportHälsas julkalender lucka #10, missa inte det!


Baserat på ingredienserna ovan blir näringsvädet per ischoklad:

Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:

Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Fondue (varierbar i oändlighet!)
Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)

Snacks/tilltugg:
Energipraliner med choklad och jordnötter
Marsipan- och chokladkulor
Rostade edamamebönor
Trillingnöt
Ugnsrostade nötter med smaksättning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras