Idag var jag såååå sjukt nära att lyckas ta 90 kg i marklyft, men fick stanna på 87,5. Men nästa gång så! Är helt otroligt fascinerad över att jag på cirka 2 månader lyckats öka på vikten nästan 20 kg! Och mer ska det bli! 🙂
På Ica hade de idag pallat upp en hel drös med julgodis och chokladaskar, vilket osökt fick mig att tänka på Trillingnöten. Den som nu inte längre finns med i askarna!? Ve och fasa! Men, då har jag ett tips – gör egna!
Idag var jag såååå sjukt nära att lyckas ta 90 kg i marklyft, men fick stanna på 87,5. Men nästa gång så! Är helt otroligt fascinerad över att jag på cirka 2 månader lyckats öka på vikten nästan 20 kg! Och mer ska det bli! 🙂
På Ica hade de idag pallat upp en hel drös med julgodis och chokladaskar, vilket osökt fick mig att tänka på Trillingnöten. Den som nu inte längre finns med i askarna!? Ve och fasa! Men, då har jag ett tips – gör egna!
Inga tillsatser, inget tillsatt socker, inget förutom det bästa – nämligen choklad och hasselnötter!
Trillingnötter, cirka 10 st
40 gram mörk choklad av fin kvalité (jag valde, som vanligt 90%)
30 gram hasselnötter
1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna (inget du måste göra, men rekommenderar det för att få fram hasselnötssmaken bättre).
2. Smält chokladen och förbered ett fat med smörpapper/bakplåtspapper (gärna sådana fat så att du får plats med dem i frysen).
3. Doppa ner hasselnötterna tre och tre i den smälta chokladen så att de blir täckta, lägg dem sedan ihop på pappret (du ska doppa dem igen sen, så det behöver inte bli så noga denna gång). Med två teskedar blir det hyfsat lätt.
4. Ställ sedan in i frysen cirka 3-5 minuter. Se till att de stelnar så pass att du kan lossa ”trillingnöten” från pappret.
5. Doppa hela trillingnöten i chokladen (ta de två teskedarna till hjälp igen), och sen upp på fatet igen och in i frysen igen för att stelna.
6. Doppa en sista gång, alternativt om du är riktigt ”pysslig” kan du ringla chokladen med hjälp av en tesked över för att få till ett snyggt mönster som avslutning (det gorde inte jag…).
Tips är att passa på att göra flera omgångar om du göra fler, istället för att göra en stor sats på en gång (för att det inte ska bli fullt i frysen medan du gör dem och för att inte chokladen ska bli jobbig att hantera). Förvaras bäst i kylen eller frysen.
Baserat på ovan, så blir näringsvärdet per styck (dvs. per Trillingnöt) – och bara som en jämförelse så innehåller en ”Alladin-Trillingnöt” cirka 54 kcal varav 5.5 gr socker:
Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Fondue (varierbar i oändlighet!)
– Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
– Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
– Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)
– Snacks/tilltugg:
Energipraliner med choklad och jordnötter
Rostade edamamebönor
Ugnsrostade nötter med smaksättning