Min egen advents- och ”må-bra”-kalender!

Nu lämnar vi alla spöken bakom oss och blickar framåt mot (enligt mig) den bästa tiden på året! Julen! Jag växte ju upp under förhållanden där själva julen (julafton och framåt) inte var den mest harmoniska tiden direkt.
Med föräldrar som inte levde tillsammans och där min mamma tillråga på allt är född på juldagen och min pappa på annandagen (alltså, vad är oddsen för det!?) så var ju grundförutsättningarna inte så bra. Två föräldrar som aldrig

Nu lämnar vi alla spöken bakom oss och blickar framåt mot (enligt mig) den bästa tiden på året! Julen! Jag växte ju upp under förhållanden där själva julen (julafton och framåt) inte var den mest harmoniska tiden direkt.
Med föräldrar som inte levde tillsammans och där min mamma tillråga på allt är född på juldagen och min pappa på annandagen (alltså, vad är oddsen för det!?) så var ju grundförutsättningarna inte så bra. Två föräldrar som aldrig
kunnat ha något riktigt födelsedagskalas. Där deras födelsedagar försvunnit i sviterna av allt julfirande. Julklappar kontra födelsedagspresenter. Ja, ni förstår själva. Och tillråga på allt, så innebar det ju för mig som skulle fira julen vartannat år hos/med mamma och vartannat med pappa ett evigt flängande fram och tillbaka!
För var man hos mamma på julafton/juldagen (mammas födelsedag) och hos pappa på annandagen (pappas födelsedag) så fick jag ju alltsomoftast åka fram och tillbaka. Och den förälder jag firade jul hos firade jag ju inte nyår med.
Lägg sen till att jularna hos/med min mamma oftast var rätt stökiga i största allmänhet (ska berätta med om det senare).
Men – jag är inte bitter utan jag tar igen det nu som viuxen med att verkligen ”njuta och ladda upp” hela perioden fram till jul istället!

En ”uppladdningstradition” inför jul är att göra en paketkalender till min son. Både uppskattat av honom och kul att fundera över/pyssla med för mig. MEN, så kom jag på – varför inte göra en kalender till mig själv!?
Hur mysigt vore det inte att få en egen liten ”överraskning” varje dag fram till jul?
Så mitt tips till mig själv och som jag nu uppmuntrar dig att sno  – gör din alldeles egen kalender!

Tidsåtgång: allifrån 5 minuter till veckor (beroende på din ambitionsnivå)
Du behöver: Här sätter bara din fantasi och ambitionsnivå gränserna! Du kan göra den enklaste kalendern med t.ex. 24 numrerade kuvert eller med ett snöre som du sätter upp på valfritt ställe och fäster klädnypor i – till superavancerade kreationer. Man kan också köpa/hitta färdiga kalendrar (tips är att kolla på loppis/second hand – där kan man fynda billiga!) att fylla.
Vad ska man fylla den med?: Samma sak här, allt utifrån fantasi och ambitionsnivå! Här kommer några olika förslag och tips:

Inspirerande motton/ordspråk (enkelt att bara skriva ut, och härligt att få en påminnelse varje dag – bara att googla)

Badkulor/små badbomber (om man gillar att bada, har ett badkar och som påminnelse om välbehövlig avslappning)
40 gram choklad av fin kvalité. Gör din egen chokladkalender och boosta samtidigt inför löpsäsongen i vår! Läs mer om chokladens positiva inverkan på syreupptagningsförmågan i ett av mina tidigare inlägg:
40 gram choklad – löparboost! 


”Dagens träningsövning”. Gör en träningskalender och bygg upp din styrka som omväxling inför jul-/nyår istället för att börja den 1 januari! Googla träningstips/övningar, skriv ut och lägg i kalendern! Nya övningar varje dag – gärna övningar du aldrig testat tidigare!


Jag kommer försöka göra en härlig mix av ovan!

Vill man göra det lite mer spännande, kan man be någon annan (partner, barn eller kompis) att fylla kalendern (efter det att man kanske själv förberett med innehållet) så att man inte riktigt vet vilken dag man får vilket paket/överraskning.
Men annars så lovar jag att man hinner glömma till dess att det är dags att öppna – och gör man inte det, så blir man garanterat glad och inspirerad ändå – varje dag fram till jul!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras