Blod och vatten – att bryta med en förälder, del 2

Mellandagar. Juletid. Familjetid. Kärlekstid? Du som följer mig vet att julen alltid varit minst sagt speciell för mig. Alltid.
För att mina föräldrar levde ihop tills jag var ungefär 8-9 månader. För att jag heter Maria (ja, samma sak som hon som råkade föda Jesus på juldagen). För att jag liksom min mamma heter Eva (fast jag i andranamn), med namnsdag på julafton. För att min mamma fyller år på juldagen. Och för att min pappa fyller år på annandagen. Oddsen..?

Ja, och sen var det ju det här med att livet liksom inte alltid visar sig vara en sån saga som den ska framstå som – särskilt såhär i juletid, även om man inte skulle råka ha extra starka familjeutmaningar just kring de dagarna.

Jag lämnade blod igår. Har gjort det regelbundet i flera år. Jag vet egentligen inte varför. Det började med att jag var spruträdd – det är jag inte längre efter att ha lämnat 17 gånger (man får lämna 3 ggr per år som kvinna om man är fullt frisk och inte gravid). Jag ger blod för att det känns bra, för att jag kan, och för att jag vet att blod inte är det minsta tjockare än vatten.

Jag har skrivit om det förut, bland annat i ett inlägg för ett år sedan, Att bryta med en förälder.

Foto: Aftonbladet

Nu publicerar Aftonbladet ”Emelies” historia HÄR. (Du behöver ha tillgång till Aftonbladet PLUS för att ta del av hela artikeln). Den hade kunnat vara min berättelse…eller är den kanske det? Jadu, vem vet..?

Jag önskar dig all värme och glädje i jul, och att du inför det nya året funderar över vad och med vem/vilka du vill spendera det med. Människor som skänker dig glädje, som ger dig styrka och delar din framgång – eller om du vill dela det med människor som tar mer energi ifrån dig än vad de ger. Hur ska ditt 2019 se ut..? Du är VÄRD det bästa!

Lever du i, eller har du levt i en nära relation med missbruksproblematik eller psykisk ohälsa? Du kan ta kontakt med, Trygga Vuxna, Trygga Barnen

Och vill du, så får du mer än gärna höra av dig till mig – skicka en kommentar till detta inlägg (det förblir anonymt och enbart jag kan se det).

Kramar,

Maria

4 Comments
  1. Hej! Så starkt gjort av dig ❤️
    Håller med dig i det du skriver så bra skrivet.
    Tänker själv bryta upp med en närastående som tar så mycket negativ energi och som bara tänker på sig själv och sitt .

    1. Det är ett tufft beslut, men ibland det bästa man kan göra för både sig själv och personen/personerna i fråga. Önskar dig allt gott! Du är värd det bästa och att må bra! Kramar!

  2. tack bästa Maria och undrar om du kan skicka det du skrivit till mig – har inte olus på Aftonbladet och kan inte ha mer prenumerationer och hoppas du förstår och stort tack för bra och viktigt arbete och gott nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published.