Bokrelease – ”Att äta”

I torsdags var det dags för release! Bokrelease! Jag som fick förmånen att läsa manus till boken ”Att äta” fick nu äntligen hålla den färdiga boken i min hand. Läs min intervju med författarna här: Att sluta fred, att älska – att äta!

I torsdags var det dags för release! Bokrelease! Jag som fick förmånen att läsa manus till boken ”Att äta” fick nu äntligen hålla den färdiga boken i min hand. Läs min intervju med författarna här: Att sluta fred, att älska – att äta!

Det var en fantastisk tillställning som författarna Veronika Ryd och Anna Wikfalk bjudit in till. Och att det handlar om glädjen, lusten och att ha en avslappnad relation till mat och ätande märktes väl. Det bjöds på alla möjliga godsaker och stämningen var god! Jag har tidigare skrivit ett inlägg om när jag träffade författarna och fick ta del av deras resa. För mig betyder det så mycket att se dessa fantastiska kvinnor igen – för jag vet att det de förmedlar fungerar! Veronika beskriver så fint hur hon minns sin barndoms limpsmörgåsar med stekt ägg och en mugg filmjölk som inmundigades på en bergshäll ute i Stockholms skärgård med familjen. Hur gott det smakade. Hur härligt livet var. Innan ”kriget” började. Kriget med maten. Kriget mot kroppen. Och Anna tackar alla som varit med och bidragit till boken, med sina erfarenheter och utmaningar. Alla i den målgrupp som varit så svår att fånga. Detta eftersom målgruppen är just de, alla vi, som kanske inte riktigt förstår att vi faktiskt har en väldigt komplicerad relation till mat och ätande. Alla som faktiskt skulle må så bra av att förstå hur underbart livet kan bli om man ägnar all den energi man ödslar på vad vi ska äta, inte äta, när, var, hur vi ska äta  – på att leva livet!

Det känns sorgligt när det presenteras som att projektet (ja, Veronika och Annas projekt med boken – fast det inte var tänkt att det egentligen skulle bli en bok från början) nu avslutas sista mars. Hur kan något så bra, som hjälpt och hjälper så många ta slut? Veronika och Anna behövs! Det är då bokförläggaren kliver in och säger; ”För mig, som bokförläggare är detta inte ett slut utan en början”. Och det är så sant! Det är nu, när boken och allt material finns ute för oss alla att ta del av som den verkliga resan börjar! Nu kan alla ta del av detta fantastiska projekt, dessa otroliga kvinnor och inte minst – få möjligheten att sluta fred med sig själva och leva livet!

Grattis, Veronika och Anna! Och tack för allt ni gjort och gör för att vi alla ska få lära oss hur man lever livet fullt ut och inte minst –  att verkligen njuta av en chokladbit då och då!

Ni kan läsa mer om Veronika Ryd och Anna Wikfalks arbete på https://www.bodycompassion.se/ Där kan ni också ladda ner gratis ljudfiler och övningar kopplade till boken ”Att äta”.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras