Kokostoppar med saffran!

Efter att ha varit ute på en lugn och skön återhämtningsrunda i snörusket (som jag älskar!), så blev jag riktigt inspirerad till att komma in och baka! Jag längtar verkligen till det är dags att dra igång pepparkaksbak och allt annat som hör julen till!

Efter att ha varit ute på en lugn och skön återhämtningsrunda i snörusket (som jag älskar!), så blev jag riktigt inspirerad till att komma in och baka! Jag längtar verkligen till det är dags att dra igång pepparkaksbak och allt annat som hör julen till!
För att smygstarta julstämningen lite, så bakade jag kokostoppar med saffran. De innehåller varken socker, gluten eller laktos. Dessutom är de busenkla (bara att röra ihop), går fort att göra och sprider en härlig doft av jul! (Vill man, så kan man självklart strunta helt i att tillsätta saffran och bara njuta dem med den goda kokossmaken).


Kokostoppar med saffran, cirka 8 st.

1 ägg (gärna stort ekologiskt)
1 dl kokosflingor (riven kokos)
25 g smält kallpressad kokosolja  – med eller utan smak. (vill man inte använda kokosolja/fett kan man ta smör istället)
1 krm vaniljpulver (går att byta mot vaniljsocker om man vill ha det sötare)
0,5 g saffran (kan uteslutas)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält fettet/oljan och blanda med saffran och vaniljpulver.
3. Häll i kokosflingorna och ägget
4. Blanda smeten och klicka ut på en plåt eller fyll små bakformar
5. Grädda i ugnen i 10-15 min (håll koll på färgen)

Skulle det bli några över, så går de utmärkt att frysa!
Baserat på ovan, så är en portion = 1 styck. Det ger nedan näringsvärde per styck:


 Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Fondue (varierbar i oändlighet!)
Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Snacks/tilltugg:
Rostade edamamebönor

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras