Helg – Godaste frukostfrallorna (gluten- och laktosfritt)

Lördag morgon! Sååå himla skönt faktiskt efter en intensiv vecka. Var uppe med tuppen (nåväl, gick faktiskt upp 6.50 vilket är riktig sovmorgon för att vara jag) och fixade snabbt ihop supergoda frukostfrallor till lördagsfrukosten! Om jag delar med mig av receptet – självklart! Det blir fina, härliga bullar med lite krispig yta – precis som de ska vara. Trots att de varken innehåller mjöl, mjölk, socker eller jäst!

Lördag morgon! Sååå himla skönt faktiskt efter en intensiv vecka. Var uppe med tuppen (nåväl, gick faktiskt upp 6.50 vilket är riktig sovmorgon för att vara jag) och fixade snabbt ihop supergoda frukostfrallor till lördagsfrukosten! Om jag delar med mig av receptet – självklart! Det blir fina, härliga bullar med lite krispig yta – precis som de ska vara. Trots att de varken innehåller mjöl, mjölk, socker eller jäst!

Frukostfrallor, 8 st
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
5 msk fiberhusk
2 tsk flingsalt
(ev. brödkrydda)
3 dl kokande vatten
2 tsk vitvinsvinäger
3 äggvitor
ev. valfria frön som ”topping” (jag använde sesamfrön, för det var det jag hade hemma)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Häll på kokande vatten, vinäger och äggvitor medan du samtdigt vispar med elvisp (cirka en halv minut, tills det blir en deg).
4. Forma bullar av valfri form (jag fick ihop 8 stycken).
5. Toppa eventuellt med frön och sedan in med bullarna på en plåt med bakplåtspapper i långt ner i ugnen mellan 40-60 minuter (beror på hur stora du gör dem). För mig tog det cirka 50 minuter.
6. Ta ut och njut!

Man kan också forma som korv- eller hamburgerbröd, eller göra en något större brödlimpa – men då måste man anpassa gräddningstiden såklart.

Baserat på ingredienserna ovan och att jag gjorde 8 frallor, så blir näringsvärdet per fralla enligt nedan:

 

Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:

Chokladfondant (gluten-, laktos- och sockerfri)
Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Fondue (varierbar i oändlighet!)
Fröknäcke (gluten-, laktos-, ägg-, och sockerfritt)
Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Mangosorbet (gluten-, laktos-, ägg- och sockerfri)
Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)

Snacks/tilltugg:

Energipraliner med choklad och jordnötter
Marsipan- och chokladkulor
Rostade edamamebönor
Trillingnöt
Ugnsrostade nötter med smaksättning

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras