Hänger din träning på håret?

Senaste veckorna har jag överhört många (kvinnor) beklaga sig över att de planerar och styr sin träning efter sitt hår.

Senaste veckorna har jag överhört många (kvinnor) beklaga sig över att de planerar och styr sin träning efter sitt hår. Jag trodde först inte det var sant – men när jag luskade vidare så tycks det (åtminstone bland de jag träffar/hör) vara så. Jag måste erkänna att jag har svårt att relatera till det eftersom jag ju ganska exakt i samma veva som jag började träna för 3,5 år sedan klippte av mig håret. Men försöker tänka tillbaka till hur det var med mitt långa och extremt tjocka svall.
Hursomhelst, det som tydligen verkar vara ”grejen” är att man planerar sin träning utifrån när man kan tvätta håret. Exempelvis, att man undviker ”ansträngande” träning som kan riskera att resultera i att man blir så svettig att man måste tvätta håret efteråt. Eftersom man inte har tid/möjlighet att hinna tvätta, torka och fixa till håret/frisyren i samband med träningen. 

Jag har ju valt att klippa mig kort, dels för att jag känner mig fin i det och dels för att det är så otroligt praktiskt på många sätt och vis. När jag hade långt hår hade jag det i princip ändå alltid uppsatt eftersom det just tog så mycket tid att ”få snyggt” när det var utsläppt. Det skulle fönas, plattas, fixas och efter 5 minuter ute i blåsten så var allt förstört. Dessutom är min minnesbild att det var väldigt varmt. Och det räckte för mig med en ganska liten ansträngning för att jag skulle bli svettig i hårbotten. Inget för mig. Det funkade till nöds i 30 år, sen fick det räcka! 🙂

Vore kul att veta hur utbrett detta resonemang är. Och, det vore också väldigt intressant att veta hur långhåriga män resonerar? Ofta har de ju kanske håret i en tofs som kanske inte kräver så mycket ”fix” i övrigt, men ändå? Med tanke på alla andra ”ursäkter” vi lyckas komma på för att undvika onödig ansträngning, så känns ju det här med att låta håret styra väldigt märkligt.
Hur ser ni på saken?

Imorse bjöd min kalender på en ny övning och tänkvärda ord.


Passar också på att bjussa på litet bildbevis på utförandet av gårdagens ”må-bra”-övning, nämligen armhävning. 🙂


 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.