Genvägar

Måndag igen. Försöker landa i känslan av att inte ha kontroll. Jävla vad! Jag kommer på mig själv med att vilja hitta en genväg. För att SNABBT läka och kunna återgå till min plan. Fasiken – jag vill ju verkligen fortfarande kunna springa Lidingöloppet 30K och sätta pers på milen i Hässelbyloppet. Och Tjejmilen på lördag. Det här var det sista jag behövde. Just när det kommer till muskelsträckningar och ”det perfekta ljudet” (enligt Farbror Barbro) finns nog inga genvägar – men för mycket annat gör det faktiskt det!

Jag ska försöka tänka positivt nu. Hitta så många genvägar som möjligt för allt annat. Tänk vad mycket man faktiskt kan förenkla och förbättra genom att fuska lite. Eller ”fuska” kanske är fel ord. Snarare, underlättningsåtgärder.

Man kan fuska fram hållbara naglar som tål att tränas med (check på den), gå från korthårig till lite mindre korthårig med lite ”hjälp på traven” (check) och man kan faktiskt få i sig god, varierad och näringsrik kost utan att behöva lyfta ett skapandes finger (check på den med). Jag älskar genvägar!

Naglar. Att ”fixa naglarna” har jag gjort i säkert 13 år nu. Minst. Mina naglar skulle aldrig palla av mitt liv om jag inte ”fuskade” lite. Och dessutom så är det kul att variera på ett hållbart sätt – att måla naglarna har jag knappt tålamod till. Än mindre om det bara skulle hålla för ett par dagar. Så att bygga på dem med gelé (som jag gör) är perfekt!

Håret – ja, nu har jag ju gett mig den på att spara ut. Inte första gången som du vet…Och man kan faktiskt hjälpa håret lite på traven och jag har skrivit om det förut i inlägget VACKERT HÅR – HUR GÖR MAN? ELLER – HUR MAN LÅTER BLI ATT KLIPPA SIG. Jag kör med Priorin.

Om det fungerar? Ja, jag upplever skillnad. Och jag har testat det förut. När jag var gravid fick jag världens kalufs med lockar. Över en natt blev håret lockigt. Men sen när amningen kom igång så började ju håret återgå till det vanliga och tyvärr så tappade jag då rätt mycket hår. För att motverka det så åt jag Priorin i ett par månader och upplevde att håret faktiskt återfick sin ”naturliga tjocklek” rätt snabbt och dessutom växte sig längre relativt fort. Nu har jag inte klippt ”längderna” på mitt hår sen slutet av april. Jag har toppat och trimmat nacken ett par gånger för att försöka undvika ”hockey-frilla”-looken om möjligt. Och jag kör sedan ett par månader med Priorin igen. Tycker redan att jag faktiskt börjar känna mig lite mer ”långhårig” och får kommentarer om att så ser ut att vara fallet titt som tätt. KUL! Får se hur länge jag står ut med att försöka spara denna gång!

Senaste klippningen den 28 april…

vs senaste besöket hos frisören för att snygga till färgen lite, i fredags. Dvs. ganska exakt 4 månader senare.

Och maten då? Igår fick jag hem GI-boxen. Levereras direkt till dörren.

Fryst, varierat och näringsberäknat! Vilken höjdare! Nu kan jag stoltsera med att äta riktigt varierat och nyttigt varje dag utan att behöva anstränga mig det minsta. Middag klar på mindre än 10 minuter!

Hur bra!? Idag blev det pannbiff!

Genvägar behöver inte alltid vara senvägar. Men när det gäller ”den snabba vägen” att rehabilitera min vad så får jag nog fortsätta drömma om quick-fix’es…

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras