Superbäret – Jordgubbe!

Imorse var det äntligen dags för sommaren att komma – på riktigt! Så som vi längtat! En kall och hyfsat regning vår resulterade i att de svenska jordgubbsskördarna (åtminstone här lite längre norrut i landet) dröjt till efter midsommar. Men idag var det slut på väntan! Vi, liksom många andra suktande jordgubbsälskare fanns på plats – redo – när självplocket drog igång. Och det var tur att vi ”hängde på låset” för köerna ringlade sig långa efter bara några minuter.

Imorse var det äntligen dags för sommaren att komma – på riktigt! Så som vi längtat! En kall och hyfsat regning vår resulterade i att de svenska jordgubbsskördarna (åtminstone här lite längre norrut i landet) dröjt till efter midsommar. Men idag var det slut på väntan! Vi, liksom många andra suktande jordgubbsälskare fanns på plats – redo – när självplocket drog igång. Och det var tur att vi ”hängde på låset” för köerna ringlade sig långa efter bara några minuter.
Mycket ogräs var det, och många vääääldigt små och missvuxna bär. Men OJ så gott! Det blev ett par rejäla korgar som fick göra sällskap med oss hem. Jag brukar passa på att frysa in så mycket det bara går – och också passa på att njuta av de nyplockade färska såklart.

Jordgubbar är riktigt nyttigt och visste du t.ex. att en portion jordubbar (cirka 125 gram) mer än väl täcker dagsbehovet av C-vitamin? Att de dessutom är fiberrika och bra för magen är ännu en fördel.

Jag kommer trycka i mig så många av de nyplockade som jag bara kan idag, resten lägger jag kanske på min somriga tårta (som du hittar receptet till här:

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.