Lyxig och nyttig ishavsröra med avocado

Här kommer ett gott, lite lyxigt och framförallt nyttigt förslag på en Ishavsröra med keso! Passar lika bra att servera med en avocadohalva (som jag gjort i detta fall), som röra till bakad potatis (av valfri sort) eller som tillbehör till exempelvis stekt fisk.

Ishavsröra med keso, 4 port

1 hackad rödlök
170 gram räkor i lag (dvs. en burk). Vill man lyxa till det så tar man givetvs färska räkor, då behövs cirka 200 g skalade.
1 burk Ishavsrom (70 gram)

Här kommer ett gott, lite lyxigt och framförallt nyttigt förslag på en Ishavsröra med keso! Passar lika bra att servera med en avocadohalva (som jag gjort i detta fall), som röra till bakad potatis (av valfri sort) eller som tillbehör till exempelvis stekt fisk.

Ishavsröra med keso, 4 port

1 hackad rödlök
170 gram räkor i lag (dvs. en burk). Vill man lyxa till det så tar man givetvs färska räkor, då behövs cirka 200 g skalade.
1 burk Ishavsrom (70 gram)
250 g Keso (jag valde Protein Keso)
2 avocado (en halva var)
Lite citron och chilipeppar till servering (om man vill)

1. Hacka de skalade räkorna i något mindre bitar.
2. Blanda alla ingredienser till röran och låt stå kallt i kylen gärna minst 30 minuter
3. Halvera avocado och ta ur kärnorna. Fyll halvorna med röran och servera!


Det går bra att utesluta ishavsrommen om man inte gillar det. Och man kan också variera denna röra genom att använda tonfisk på burk istället för räkor (om man gillar tonfisk).

Med ingredienserna ovan (dvs. Protein Keso) samt beräknat en avocadohalva per person blir näringsvärdet per portion:

Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
Fondue (varierbar i oändlighet!)
Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
Kokostoppar  (gluten-  laktos- och sockerfritt)
– Snacks/tilltugg:
Rostade edamamebönor

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras