Förbannade JULJÄVEL

Jo, men alltså, helt ärligt nu – kan du ärligt säga att julen är en tid för kärlek, återhämtning och lugn? På riktigt!? Och att det alltid varit så? Finns det verkligen någon som innerligt och genuint kan säga att julen är härlig? 

Pepparkaksjävlarna är klara. Bjuder du mig på ett pepparkakselände på denna sida av årsskiftet så kommer jag förmodligen döda dig! Granhelvetet är klädd. Krubban på plats. Så jääävla under…f&&#^ng-bart!?

Vi vuxna. Med tragiska, hemska, minnen från jular vi upplevt som barn gör allt vi bara kan för att få den här julen, ja just denna, att bli precis det vi aldrig hade. Och, vad innebär det? Jo, att vi genom all stress, press och elände för allt vidare. Vi gör EXAKT allt som vi mår så jävla illa av!

Måste man julpynta? Måste man baka pepparkakor tills det sprutar smält socker och kristyr till förbannelse ur öronen?

Nej.

Och det vet vi ju alla, eller hur!? Våga vägra julen. Det är det nya. Upproret! We shall overcome! Amen!? Fly landet – kontinenten! Ljug för dig själv och de dina att julen bara är ett kommersiellt påfund! Stick!

Men likförbannat kommer den, varje år. Juljäveln!!!

Tradiga moster Agda, dryga svågern Niklas, föredettan (för övrigt assnygga, med perfekta kroppen och urtrevlig) Sara, brorsan Tommy (med de ouppfostrade ungarna (a.k.a. skitungarna) ), syrran Karin (med ett förbaskat spädbarn som får all uppmärksamhet), ingifte Markus (som inte gör annat än skryter om sina framgångar i karriären), farmor Berit som inte ens vet var – eller vem – hon är (senil för övrigt…). Jodå! Men visst älskar vi det!? Socialt umgänge när det är som bäst!

Och så lite kröka på det! ”Hej tomtegubbar slå i glasen…”.

”Ty, julen är härlig, för stora och små, och julgran och ringdans också’…”

Nej, för i helvete! Avskaffa denna jävla högtid!

Jo, en sak till; jag är kristen. Jag ”tror ock på Jesus Kristus”, men jag tror tusan att han vill att vi firar hans födelsedag på annat sätt än vad vi gör. I Frid och Ro. I Evighet. Amen!
Fundera över varför du firar jul – egentligen – och för vems skull…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.