Börja eller sluta kriga?

I krig och kärlek är alla medel tillåtna. Eller hur? Är glaset halvtomt eller halvfullt? Ibland kan det verkligen vara värt att ”trycka på stopp-knappen” och ställa sig frågan. Kämpar du för eller mot något? Konstruktivt eller destruktivt. Är du med eller mot? Detsamma gäller ju träning. Vill man bygga upp eller bryta ner? 

Jag har ju, som så många andra – tyvärr – ägnat allt för många år av mitt liv åt att slåss. Inte bokstavligt talat utan bildligt. Slåss för rätten att må bra. Bli behandlad bra. För att känna mig fri. För att känna mig värdefull och ”good enough”. Men,  jag har också ägnat på tok minst lika mycket energi och tid åt att slåss – mot migsjälv och inte minst min kropp. Den eviga kampen. Striden. Mot och för allt. Samtidigt. I ett kaos.  Inbördeskrig och utbördeskrig samtidigt skulle man kunna säga.  Tacka fan för att man inte kan vinna då…

Hur förhåller du dig till dig själv och din tillvaro?

Gör först en lista:

Vilka egenskaper tycker du sämst om hos dig själv?
Vilka delar av din kropp är du minst nöjd med, vilka skäms du för?
Vad är du missnöjd med och vad gör dig olycklig i ditt liv?

Gör sedan en lista till:

Vilka egenskaper tycker du bäst om hos dig själv?
Vilka delar av din kropp är du mest nöjd med, vilka är du stolt över?
Vad är du lycklig och tacksam över i ditt liv?

Jämför sedan. Vilken lista blev längst..?

Man måste bestämma sig. Vilket krig vill man egentligen vinna? Och vilket behöver kanske komma först? Att ge sig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas – oavsett vad det handlar om i livet. Är ditt inre i uppror, klankar du ner på dig själv, ger du verkligen din kropp det som den och därmed du behöver för att må bra? Hur goda möjligheter har du då att påverka det som du inte är nöjd med i ditt liv? Eller är du ”stark”, i balans och redo att kavla upp ärmarna att ta vilka strider somhelst för att komma vidare?

Så frågan är:  Ska du börja eller sluta kriga? Eller kanske helt enkelt sluta kriga överhuvudtaget. Gräva ner stridsyxan för gott.

Ju starkare du blir, detso lättare känns oket på dina axlar!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras