Läskande vattenmelonslush – utan tillsatt socker!

Vilket fantastiskt väder vi har (åtminstone här i Stockholm)! Och det är precis dagar som dessa som jag verkligen suktar över läskande drycker! Ett barndomsminne, som hör sommaren till, är för mig Slush! Ni vet de där isiga färglada dryckerna man kan köpa och sörpla i sig med sugrör!? Dessvärre så innehåller de man köper färdigt extremt mycket tillsatt socker (därav den kan behålla den där lagom isiga konsistensen).

Vilket fantastiskt väder vi har (åtminstone här i Stockholm)! Och det är precis dagar som dessa som jag verkligen suktar över läskande drycker! Ett barndomsminne, som hör sommaren till, är för mig Slush! Ni vet de där isiga färglada dryckerna man kan köpa och sörpla i sig med sugrör!? Dessvärre så innehåller de man köper färdigt extremt mycket tillsatt socker (därav den kan behålla den där lagom isiga konsistensen).

Men, lugn bara lugn, nu ska ni få sommarens absolut fräschaste och mest svalkande tips! Dessutom HELT utan tillsatt socker, baserat på EN ingrediens som förutom att den är supergod dessutom är fullproppad med vitaminer och ger en mängd härliga fördelar! Den innehåller massor med antioxidanter (ex. Lykopen) och bland annat aminosyran Citrullin, som faktiskt kan bidra till att sänka blodtrycket och sägs också kunna bidra till att minska ansamling av fett i kroppen. Den är dessutom kalorisnål! Hur bra!? Jag pratar om VATTENMELON!

Vattenmelonslush

Du behöver:
1) Färsk vattenmelon, utan skal men kärnorna kan gott vara kvar – ingen idé att lägga ner arbete på att ta bort dem.
2) Skär fruktköttet i kuber och frys in i en plastpåsar. Jag brukar räkna med att ha cirka 150 gram per påse.
3) När bitarna fryst helt – mixa dem tillsammans med valfri vätska (ex. kolsyrat vatten, vanligt vatten) för att få önskad konsistens. Börja med lite vätska och öka sedan på försiktigt vartefter. Tänk på att ”vattenmelonisen” kommer smälta  vartefter och bilda mer vätska.
4) Häll upp på glas och njut med sugrör och/eller sked!

Såhär på sommaren ser jag alltid till att ha ett par påsar med vattenmelonkuber i frysen – alltid redo att slänga ner i mixern när jag vill ha något läskande och gott!

Vill du, så kan du variera med att blanda i frysta jordgubbar eller hallon i mixern tillsammans med vattenmelonen. Du kan även smaksätta med lite lime eller använda saft eller läsk (med eller utan socker). Efter träningspass brukar jag ha i rå äggvita i mixern – slushen blir då något vitare men mer proteinrik. Vill man ta slushen steget vidare så kan man självklart blanda den med ljus rom eller varför inte mousserande vin…


Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras