Att ost är en bra källa till kalcium och kalium vet de flesta redan. Men många ostar, och parmesanost i synnerhet, innehåller också höga mängder protein! Proteinhalten per 100 g i parmesanost är så högt som 38 gram vilket slår 26 gram i kött (som ju annars ses som en högproteinkälla)!
Så, ikväll så förgyller jag kvällen med parmesanflarn med pinjenötter och serverar med löjrom! Håll till godo och njut!
Parmesanflarn med pinjenötter, 4 port
Att ost är en bra källa till kalcium och kalium vet de flesta redan. Men många ostar, och parmesanost i synnerhet, innehåller också höga mängder protein! Proteinhalten per 100 g i parmesanost är så högt som 38 gram vilket slår 26 gram i kött (som ju annars ses som en högproteinkälla)!
Så, ikväll så förgyller jag kvällen med parmesanflarn med pinjenötter och serverar med löjrom! Håll till godo och njut!
Parmesanflarn med pinjenötter, 4 port
25 gram riven parmesanost
25 gram pinjenötter (kan uteslutas!)
1 dl gräddfil
1 frp löjrom (cirka 80 gram)
1 medelstor finhackad rödlök
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Riv parmesanosten fint och lägg i fyra ”utplattade högar” på ett bkplåtspapper.
3. Fördela pinjenötterna på flarnen.
4. Grädda flarnen i cirka 6-7 minuter (beroende på ugn!), tills de fått fin färg. Håll koll så de inte bränns!
5. Ta ut flarnen och låt svalna något.
6. Servera flarnen med finhackad rödlök, lite gräddfil och löjrom och kanske en citronskiva.
Flarnen blir riktigt goda och härligt frasiga, även utan pinjenötter, och fungerar fint som tilltugg ”bara som de är”. Eller exempelvis med min
Baserat på receptet ovan, blir näringsvärdet per portion:
Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:
– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Fondue (varierbar i oändlighet!)
– Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
– Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– Snacks/tilltugg:
Energipraliner med choklad och jordnötter
Rostade edamamebönor
Ugnsrostade nötter med smaksättning