Allhelgonamiddag

Igår (efter mitt äventyr med ”Tuffa timmen” i Hammarbybacken (som du hittar här: https://www.sporthalsa.se/bloggar/maria/en-gang-i-manaden-aer-jag-otrogen)
så var det dags att svida om till lite mer utspökad utstyrsel. Vi skulle ha lite försenad ”Halloween-middag” i kombination med ”Allhelgona.firande”. (Tycker fortfarande det är så struligt att det är två olika saker, fast de firas nästan samtidigt).

Igår (efter mitt äventyr med ”Tuffa timmen” i Hammarbybacken (som du hittar här: https://www.sporthalsa.se/bloggar/maria/en-gang-i-manaden-aer-jag-otrogen)
så var det dags att svida om till lite mer utspökad utstyrsel. Vi skulle ha lite försenad ”Halloween-middag” i kombination med ”Allhelgona.firande”. (Tycker fortfarande det är så struligt att det är två olika saker, fast de firas nästan samtidigt).
Hursomhelst. Det började bra/dåligt (beroende på hur man ser det). När jag skulle dra på mig dräkten som jag hade tänkt ha på mig (som jag hade förra året), så visade det sig att min rumpa faktiskt blivit lite större/fylligare! Så, efter att insett att jag skulle riskera att ”tappa svansen” på den röda djävulsdräkten så fick det bli alternativ utklädnad. Så kan det gå när man börjar ”lyfta rumpan”. 🙂

Sen åt vi middag, och jag vill verkligen slå ett slag för den mycket sociala måltiden – 80-/90-talsklassikern fondue!. Fondue kan göras med antingen olja eller buljong (finns givetvis ostfundue och chokladfondue också men det är ju dessertvarianterna). Helt enkelt går det ut på att man doppar ner valfria ”proteinbitar” i grytan med ett litet spett och tillagar sin egen bit. Jag brukar gilla tonfisk och ”feta fiskar” eller skaldjur. Man kan använda tofu, eller quorn om man vill ha vegetatiskt alternativ. Barnen brukar gilla att doppa ner köttbullar eller korv. Igår blev det oxfilé!
Serveras med ett antal valfria såser, kalla och/eller varma, skurna grönsaker eller sallad och för de som vill kokt ris eller andra kolhydrater. Det är så himla trevligt! Man sitter och pratar och doppar sina matbitar, alla kan vara med och man kan välja exakt vad man vill äta utan att det blir ”omständigt” att stå och laga olika alternativ. Fondue är ju ”ute”, så det går att hitta superfina begagnade fonduegrytor med tillbehör (brännare, skålar och spett) på ex. loppis/Myrorna/Stadsmissionen. Jag fyndade ett nytt set till oss på Myrorna för ungefär ett år sedan, i gjutjärn med skålar mm. som ny kostar runt 1500-1700 kr för 125 kr! Ett klipp!

Såhär såg det ut (högst upp till höger är min, dagen till ära, ”halloween-pyntade” chin-stång. 🙂

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras